Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mandić: “Umjetnost i kultura nisu slučajni u Đakovu”

  Prigodnim programom, tijekom kojega su se predstavili studenti osječke Umjetnička akademije, sinoć je u Hrvatskom domu svečano otvoren 6. Dionizijev festival koji je u Đakovu okupio dvjestotinjak studenata glume iz desetak europskih zemalja. Otvarajući festival dekanica Umjetničke akademije Helena Sablić-Tomić istaknula je partnersku ulogu Grada Đakova u organizaciji festivala.
  “Grad Đakovo je prostor koji jako dobro prepoznaje ono što suvremeni pogled i na teatar i na glumu, lutkarstvo i na ples donosi, a donosi iz drugih akademija, izvan našeg nacionalnog prostora. Đakovčani su toliko dobra publika i Đakovo je tako dobar domaćin koji daje dobre odjeke i pozitivne vibracije onima koji prezentiraju svoje sadržaje i zbog toga mi se čini da Dionizijev festival ne može bez Đakova, ali ni Đakovo vez festivala”, naglasila je dekanica osječke Umjetničke akademije.
  Pozdravljajući sudionike dogradonačelnik Ivica Mandić kazao je da se Dionizijevim festivalom, odnosno onim što rade mladi glumci nastavlja Strossmayerov duh koji je, kada je u pitanju kultura i umjetnost, trajno prisutan u gradu.
  “Umjetnost i kultura nisu slučajni u Đakovu, ovo što vi radite nastavak je i najbolji je način da kažemo da duh Strossmayera, poznatog ljubitelja i mecene kulture i umjetnosti, u ovom gradu živi i dalje”, poručio je dogradonačelnik Mandić.
  Mladi glumci svakodnevno će do subote imati radionice, a u večernjim satima, odnosno od 19,30 predstavit će se u Hrvatskom domu svojim predstavama. Večerašnjim programom predviđen je nastup akademija iz Rumunjske, BIH, Austrije i Velike Britanije. Tema ovogodišnjeg festivala je “Gestom do igre”.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog