Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vijećnici u miroljubivom tonu odradili zadnju sjednicu GV

  Tek četrdesetak minuta, zajedno s aktualnim satom, potrajala je posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu na kojoj su vijećnici bez rasprave donijeli odluku o ovogodišnjim laureatima gradskih priznanja.
  Godišnja nagrada bit će za Dan Grada uručena biskupu Đuri Hraniću, profesoru Peri Aračiću, Tomislavu Matkoviću i posthumno Aleksandru Bellianu, te Rukometnom klubu Đakovo, Lim-montu i Tehnocoloru.
  Vijećnici su donijeli i odluku o dodjeli “Povelje zahvalnosti”, a to će gradsko priznanje ove godine ponijeti: Slavica Tadić, Ana Kapetanović, maestro Vinko Sitarić, maestro Ivan Andrić, Željko Vurm, Zvonko Škrapić, Zagrebačka filharmonija, Makedonsko kulturno društvo “Braća Miladinovci” iz Osijeka, Majstorski kovački obrt Vinković, Lions club Đakovo, “Robi” – obrt za trgovinu i proizvodnju, Dragić d.o.o za građevinarstvo, trgovinu i usluge, Đakovački vodovod, te lovačka društva: “Kuna” Široko Polje, “Garav dol” Ivanovci, “Srndać” Selci Đakovački, “Šumar” Đakovo, “Fazan” Budrovci, “Jelen” Đakovo i “Orao” Đurđanci.
  Jednoglasno su vijećnici donijeli i odluku o osnivanju Lokalne akcijske grupe “Đakovština”, ali uz primjedbu HDZ-ovog vijećnika Gorana Primorca da se kasni s tom odlukom, te da niti jedan eurocent ova gradska vlast nije uspjela privući iz EU fondova. SDP-ovu Josipu Matkovu ne smeta što ta inicijativa kasni, nego očekuje da LAG ispuni svoju funkciju, dok je Ante Raspudić također podsjetio da grad nema nominiranih projekata.
  Osim usklađivanja Poslovnika o radu Gradskog vijeća s izmijenjenim odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi i lokalnim izborima, vijećnici su danas prihvatili i izvješće o gospodarenju otpadom u prošloj godini, te donijeli odluku o izboru koncesionara za dimnjačarsku djelatnost.
  S obzirom da je današnja sjednica bila posljednja u ovom sazivu, zanimalo nas je što vijećnici misle o radu u protekle četiri godine, pa je u svojoj izjavi Tomislav Šetka (HDZ) rad vijećnika ocijenio “vrlo uspješnim i vrlo konstruktivnim”. HNS-ova vijećnica Ljiljana Pološki Jurjević ističe da je znalo biti “vrlo zanimljivih situacija, vrlo konstruktivnim prijedloga i od opozicije i pozicije, da su svi aktivno sudjelovali, te da je moglo i bolje”.
  “Bilo je dosta netransparentno i nedemokratski, moglo se puno više učiniti”, ocijenio je Ante Raspudić uz ispriku ako je, kako kaže, nekoga uvrijedio kroz raspravu.
  U svoje i u ime SDP-a ispričao se, istim povodom, i Damir Tomić uz konstataciju da je protekli mandat “bio ugodno iskustvo, te da je moglo i bolje”.
  S obzirom da su upravo vijećnici Raspudić i Tomić često biti u vrlo žustrim raspravama, u nekoliko puta čak i na granici incidenta, zanimalo nas je što na kraju misle o takvim situacijama. No, obojica tvrde da je sve bilo “u granicama branjenja stranačkih boja. Za Raspudića nema politike bez emocija, a Tomić dodaje da ono što se “kod nas znalo događati “dječja je igra u odnosu na druge”. “Možda smo ponekad unosili previše ideologije u komunalna pitanja”, zaključuju obojica.
  Živost u posljednju sjednicu Gradskog vijeća samo zakratko je unio i zadnji “Aktualni sat” tijekom kojega su samo vijećnici HDZ-a iskoristili pravo postavljanja pitanja, s tim da je vijećnik Goran Soldo izrazio svoje nezadovoljstvo predsjedniku Gradskog vijeća Tomislavu Vukoviću što ni sedmi put nije dobio odgovor na ranije postavljeno pitanje o prikupljenim i utrošenim sredstvima od zakupa poljoprivrednog zemljišta za koja je, kako je naglasio, Državna revizije utvrdila da su utrošena nenamjenski. Nije pomoglo ni kratko objašnjenje gradonačelnika da je u 2012. godini prikupljneo 594 tisuće, te da je pola vraćeno obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog