Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Gosti iskoristili uspavanu đakovačku obranu!

    TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA ISTOK

    18. KOLO

    ĐAKOVO CROATIA – BSK 2:3 (1:2)

    Đakovo – Stadion NK „Đakovo“. Gledatelja: 70. Suci¨Novosel (Osijek), Lacković (D. Miholjc), Bradrić (Vukovar). Strijelci: 0:1 Kubirić (20), 1:1 Stipanović (34.), 1:2 Vuka (35.), 2:2 Stipanović (78.) 2:3 Barišić (87.).

    ĐAKOVO CROATIA: Begović, Novoselić, Babić, Bošković (74. Iletić),Klemen, Kerovec, Nikolić, Borko, Stipanović (84. Ivan Bošković), Grgačević, Lulić (63. Beljan). Trener: Zoran Penava.

    BSK: Pintarić, Barišić, Rakić, Kuburić, Horvat, Vuka (65. Ratko Vajić), Karanović (80. Jocić), Grgić, Poznić, Vratović, Đuranović. Trener: Davor Rupnik.

    Zbogom Mansonu!

    Utakmicu između Đakovo Croatije i BSK-a iz Bijeloga Brda vaš novinar započet će jednom tužnom viješću. U utorak, 19. ožujka na Gradskom groblju u Đakovu sahranjen je dugogodišnji nogometaš „Jedinstva“ Luka Matković Manson koji je cijelu igračku karijeru posvetio đakovačkom klubu i bio jedan od najboljih stopera svoga vremena. Pa, dopustite da ovom prilikom, u ovom tekstu, vaš novinar održi minutu šutnje za pokojnoga Mansona koji je bio dobri duh đakovačkoga nogometa: miran tih, povučen, nenametljiv, ali uvijek, u nogometnom smislu, na svom mjestu: pouzdan, omiljen među igračima i trenerima. Neka mu je laka hrvatska zemlja!

    Pospana đakovačka obrana

    Obrana kriva za poraz

    Đakovčani su utakmicu otvorili lijepom akcijom s lijeve strane, lopta je došla do Klemena koji  iz prve šutira s dvadeset metara, ali ravno u golmana Pintarića. Gosti su prvu polupriliku iskoristili za vodstvo 1:0. U 20. minuti s četrdeset metara ubacili su loptu u kazneni prosrtor, obrana Đakovo Croatije ostala je ukopana, golman Begović “ukopan” na golu, a Saša Kuburić glavom s jedanaest metara pogađa đakovačku mrežu. Gosti su u 26. minuti mogli podebljati svoje vodstvo. Brzom tranzicijom lopta je došla do lijeve strane kaznenoga prostora gdje se našao Barišić koji šutira, ali pored gola.

    Đakovčani su u 34. minuti odigrali odličnu akciju po desnoj strani. Nikolić je ubacio loptu do Stipanovića koji s pet metara pogađa za 1:1. Međutim, gosti su u slijedećem napadu došli do vodstva 2:1. Loptu su ubacili na drugu stativu gdje se našao Vuka koji glavom pogađa za novo vodstvo BSK-a.

    Beljan povezao redove, Stipanović izjednačio, ali…

    U nastavku susreta gledali smo rastrganu igru obje momčadi, a ulaskom Beljana Đakovčani su od 63. minute povezali svoje redove i postali puno opasniji po gol gostiju. Bolju igru Đakovčani su u 75. minuti okrunili izjednačujućim pogotkom.  Loptu je na polovici igrališta primio Stipanović i sjurio se prema golu BSK-a, “lažnjakom” izbacio golmana Pintarića i plasirao loptu u gol. Zadovoljni bodom, Đakovčani su se povukli i dali priliku gostima da stvore nekoliko izglednih prilika. Sva tri boda gosti su osigurali golom u 87. minuti. Borna Barišić, nakon odličnog upošljavanja suigrača,  sam je izašao pred Begovića i postigao treći gol za gostujuće slavlje.

     

     

    Slavlje gostiju iz Bijeloga Brda

    * * * * * *

    MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

    21. KOLO

    METALAC – TORPEDO   1:0

    Torpedo je  gostovanje u Osijek otišao po bod, međutim kući se vraća praznih ruku. Odlučujući trenutka zbio se u 39. minuti kada je Armando Kajfeš postigao gol za vodstvo Osječana. U drugom poluvremenu Kuševčani su imali tri izgledne prilike za izjednačenja, ali ih nisu iskoristili. Šteta, jer je je Torpedo bio ravnopravan protivnik.

    Torpedo je igrao u sastavu: Vinković, Čamber, Ivanda (71. Mašić), Kretonić, Bošković, Gavran (55. Ognjenović), Pitlović (55. Mikulić), Tančik, Grgić, Kovačić, Đelagić. Trener: Igor Tot.

    JADRAN (GUNJA) – ZRINSKI      3:1

    Jurjevčani su na teškom gostovanju u Gunji doživjeli poraz. Najzaslužniji za to je domaći trostruki strijelac Šikić.

    * * * * *

    PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

    18. KOLO

    MLADOST (Đ. SATNICA) – KEŠINCI          3:1

    Satničani su lokalni derbi riješili u svoju korist i time krenuli prema sredini tablice. Mladost se nalazi na desetom mjestu s 20 bodova, a Kešinci su osmi s 22 boda.

    * * *  * *

    DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

    Sloga iz Koritne domaćom je pobjedom iskoristila domaći kiks Josipovčana i zasjela na prvo mjesto s 36 bodova.. Omladinac iz Josipovca pao je na drugo mjesto s 34 boda, a čak tri momčadi imaju po 33 boda (Šokadija IZ Strizivojne , Radnički iz Viškovaca i Velebit iz Potnjana).

    REZULTATI 18. KOLA:

    MLADOST (IVANOVCI) – ŠOJADIJA (STRIZIVOJNA)        0:4

    SLOGA (KORITNA) – OMLADINAC (Đ. SELCI)                     2:0

    RADNIČKI (VIŠKOVCI) – REKORD (KONDRIĆ)                   3:0

    OMLADINAC (JOSIPOVAC) – HOŠK (GAŠINCI)                   1:2

    SLAVONAC (PRELSATINCI) – SLAVONIJA (PUNITOVCI) 2:2

    HAJDUK (Š. POLJE) – DINAMO (TRNAVA)                           4:0

    SLAVONIJA (BUDROVCI) – RATAR (PIŠKOREVCI)            4:2

    VELEBIT (POTNJANI) – POLET (SEMELJCI)                        4:2

     

    PRVA KVALITETNA LIGA MLADEŽI

    12. KOLO

    KADETI

    BEDEM (IVANKOVO) – ĐAKOVO CROATIA          0:2

    JUNIORI

    BEDEM (IVANKOVO) – ĐAKOVO CROATIA          0:5

    MLAĐI PIONIRI

    15. KOLO

    GRANIČAR (ŽUPANJA) – ĐAKOVO CROATIA I    1:0

    STARIJI PIONIRI

    GRANIČAR (ŽUPANJA) – ĐAKOVO CRAOTIA I    7:0

    POČETNICI

    15. KOLO

    ĐAKOVO CROATIA I – GRAFIČAR (OSIJEK)          3:3

    * * * * *

    DRUGA KVALITETNA LIGA MLADEŽI

    KADETI – 12. KOLO

    ĐAKOVO CROATIA II – VALPOVKA          1:0

    JUNIORI

    ĐAKOVO CROATIA II – VALPOVKA          3:0

    MLAĐI PIONIRI – 15. KOLO

    VALPOVKA – ĐAKOVO CROATIA II          0:5

    STARIJI PIONIRI

    VALPOVKA – ĐAKOVO CROATIA II          1:4

    POČETNICI

    15. KOLO

    HYPO LIMAČ OSIJEK – ĐAKOVO CROATIA II        6:1

    * **

     

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog