Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovčanima šest juniorskih zlata

  PRVENSTVO HRVATSKE U GRAPPLINGU ZA SENIORE I JUNIORE

  U subotu je u Osijeku održano Prvenstvo Hrvatske u grapplingu za juniore i seniore u konkurenciji s kimonom i konkurenciji bez kimona. Na natjecanju je sudjelovalo stotinjak ponajboljih boraca iz 20-ak hrvatskih klubova.

  U izuzetno jakoj juniorskoj konkurenciji, đakovački borci uspjeli su osvojiti čak 13 odličja, od kojih 6 zlatnih. Tako su prvaci Hrvatske postali:

  Hrvoje Cicvarić u kategoriji do 66 kg (u konkurenciji s kimonom i bez kimona),

  Krunoslav Klarić u kategoriji do 77 kg (konkurencija kimona),

  Domagoj Horvat u kategoriji do 84 kg (konkurencija kimona) i

  Denny Vuković u kategoriji do 92 kg (u konkurencija s kimonom i bez kimona).

  Medaljama su se još okitili sljedeći đakovački borci:

  Tomislav Bunoza – viceprvak Hrvatske u kategoriji do 62 kg (konkurencija kimona i bez kimona),

  Mario Vrhovac – viceprvak Hrvatske u kategoriji do 77 kg (konkurencija kimona) i brončani u kategoriji do 77 kg (konkurencija bez kimona), te

  Josip Tomljenović – brončani u kategoriji do 84 kg (konkurencija kimona).

  Posebno treba istaknuti mladog Hrvoja Cicvarića iz Kuševca, koji je u očitoj formi i trenutno najbolji borac svoje kategorije, kadetske i juniorske konkurencije u Hrvatskoj. Cicvariću je ovo, uz dvostuko zlato s  nedavno održanog Prvenstva istočne Europe u Brazilskom Jiu-Jitsu, druga dvostruka šampionska titula u posljednja dva tjedna.

   

  Hrvoje Cicvarić na pobjdničkom postolju

  S obzirom na to da je ovo Prvenstvo ujedno bilo i kvalifikacijskog karaktera za kadetsko i juniorsko Prvenstvo svijeta u grapplingu i amaterskom MMA, koje će se od 15. – 18. kolovoza ove godine održati u Splitu. Tri prvoplasirana borca svake težinske kategorije stekla su pravo nastupa za hrvatsku reprezentaciju tako da će Đakovčani imati čak sedam boraca u juniorskoj konkurenciji. Preostaje nam još sačekati Prvenstvo Hrvatske u grapplingu za kadete, koje će se održati 6. travnja u Đakovu, te vidjeti koliko će đakovačkih kadeta otići na Svjetsko prvenstvo.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog