Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Biskup Hranić: “Novi papa je vrlo zanimljiva nepoznanica”

  “Duh Sveti nas je ponovno iznenadio”, tim je riječima izbor novog pape prokomentirao pomoćni biskup Đuro Hranić. “I tako je pomalo iz anonimnosti, za nas barem ovdje u Europi, izvukao jednu vrlo, vrlo zanimljivu osobu među kardinalima sa vrlo zanimljivom biografijom i doveo na čelno mjesto u Crkvi osobu koja dosada nije bila uključena i nije uopće opterećena pitanjima i problemima koji su do sada bili vezani uz vođenje Rimske kurije”, pojasnio je pomoćni biskup Hranić. Za biskupa Hranića važna je i činjenica da novi papa dolazi upravo iz Latinske Amerike, gdje je veliki broj katolika, ali i siromašnih, pa će možda, kako kaže, osnažiti onu temeljnu opciju za siromašne i marginalizirane, odnosno da Crkva bude glas onih koji glasa nemaju.
  Biskup Hranić priznaje da mu je novi papa nepoznanica, ali i dodaje, “vrlo zanimljiva nepoznanica. Čini mi se da najavljuje pontifikat koji bi mogao skrenuti i staviti naglasak na jednostavnost, skromnost, poniznost, na neke vrijednosti koje će u životu Crkve predstavljati unutar jednog kontinuiteta mali diskontinuitet, ali koji se itekako uklapa u kontinuitet života Crkve”.
  Novi papa dočekan je s pozitivnim očekivanjima ne samo od vjernika, ističe pomoćni biskup đakovačko-osječki Đuro Hranić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog