Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vijećnici SDP-a, HNS-a i HDSSB-a izglasali “Vinkovićev model” legalizacije

  Iako su vijećnici HDZ-a tvrdili i u podužoj raspravi izračunima pokušali uvjeriti da je njihov prijedlog legalizacije bespravno izgrađenih objekata po modelu “jedna kuna – jedan kubik” povoljniji za građane, podrškom 10 vijećnika SDP-a, HNS-a i HDSSB-a na današnjoj sjednici Gradskog vijeća prihvaćen je prijedlog gradonačelnika Zorana Vinkovića o izmjenama komunalnog doprinosa.
  Prema tom prijedlogu, smanjena je jedinična vrijednost komunalnog doprinosa, a odobren je i popust za jednokratno plaćanje, te povećan broj obroka u slučaju obročne otplate. To je, kako je pojasnio gradonačelnik, primjerenije u ovome trenutku. “Smatram da je ovom odlukom obuhvaćeno 99 posto stanovništva koji će plaćati legalizaciju objekata 0,10 kn po kubičnom metru, svega 1 posto će morati platiti 50 posto vrijednosti jediničnog komunalnog doprinosa, ovisno o zoni u kojoj se objekt nalazi. Na ovaj način daleko više pomažemo svim građanima”, pojasnio je gradonačelnik upozorivši i na druge troškove legalizacije, a posebno vodni doprinos.
  HDZ-ov Goran Soldo ukazivao je da je upravo njihov model legalizacije prihvatljiviji za građane, a gradonačelnikovu prijedlogu zamjera što proizvoljno ostavlja mogućnost gradonačelniku koji će procjenjivati da li nešto služi za stambeni prostor ili su to nusprostorije.”Mi želimo razviti model kuna po kubiku s tim da bude učinkovit, brz, efikasan i prihvatljiv svim građanima”, istaknuo je Soldo.
  On tvrdi da građani Đakova plaćaju drugi po visini komunalni doprinos u Osječko-baranjskoj županiji.
  “Jedino Osijek ima viši doprinos, a od 42 jedinice lokalne samouprave u OBŽ grad Đakovo ima 4. po visini cijenu komunalne naknade, te se tako ubraja među 9 posto najskupljih gradova u OBŽ”, dodao je Soldo.
  Vijećnici su danas prihvatili i izmjene Statuta Grada prema kojima će Gradsko vijeće ubuduće imati 21 vijećnika i dva potpredsjednika, jednog iz redova većine i jednoga iz redova manjine.
  Vijećnici su razmotrili i izvješće o izvršenju programa gradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture za prošlu godinu.
  Iako je današnja sjednica većinom protekla u miroljubivom ozračju, sam početak je obilježio verbalni sukob vijećnika Raspudića i Tomića tijekom kojega su pale i teške riječi. No, nakon stanke tenzije su se smirile.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog