Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sanja Katić: “Zakon o zemlji nadaleko “smrdi” na onih 200 bogatih obitelji”

  Za đakovačke Hrvatske laburiste novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, koji se, kako tvrdi predsjednik Nikola Lelas, donosi preko reda i koji podilazi velikim igračima, neće doprinijeti razvoju poljoprivredne proizvodnje već će dodatno narušiti socio-ekonomske odnose na selu i dodatno otežati i onemogućiti razvoj manjih obiteljskih gospodarstava.
  Lelas smatra da je prije donošenja zakona trebalo donijeti nacionalnu strategiju razvoja poljoprivrede s bilancama potreba.
  “Prošla vlast je dijelila zemlju podobnima, a rezultat svega je potpuni krah poljoprivredne proizvodnje. Nismo sigurni da će sada biti bitno drugačije, osom što na scenu putema gencije stupaju neki drugi ili isti podobnici”, tvrdi Lelas uz konstataciju da je Đakovo epicentar seljačkog nezadovoljstva jer se u proteklih desetak godina nije uspjelo riješiti pitanje zemlje, a razlog tomu su, kako tvrdi, “pokušaji gradskih moćnika na čelu s gradonačelnikom da po svaku cijenu zbrinu svoje miljenike”.
  Sanja Katić, gradonačelnički kandidat laburista, tvrdi da je zemlja od strateškog interesa i da je ona nacionalnog blago, te dodaje da joj “ovaj zakon na daleko smrdi na onih 200 bogatih obitelji”.
  “Kako se može jedno malo obiteljsko gospodarstvo i njihov proizvodni plan mjeriti s jednim velikim kapitalističkim poduzećem, ili s bogatim seljacima, krupnim zemljoposjednicima? Dokle ćemo šutjeti i trpjeti to ponižavanje vladajućih struktura i njihovih savjetnika? Treba li nam zapravo jedan Matija Gubec da dignemo glas protiv nepravde ili ćemo čekati da nam i kožu oderu s leđa?”, pita se gradonačelnička kandidatkinja đakovačkih Hrvatskih laburista.
  “Prođe li ovaj zakon mali proizvođači će biti osuđeni postati najamna radna snaga i od nadnica će kupovati mlijeko u prahu jer i ono malo farmi što je još živo bez zemlje će se ugasiti”, tvrde đakovački Hrvatski laburisti.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog