Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • S Crnogorcima u misiju u Afganistan

  Na Vojnom poligonu Gašinci danas je održana vježba “Hrvatski ponos 2013”. Riječ je o redovitoj godišnjoj vježbi koja predstavlja završni dio priprema i ocjenjivanje spremnosti 21. hrvatskog kontingenta uoči odlaska u misiju ISAF u Afganistanu, a u čijem sastavu se nalazi i 33 pripadnika Oružanih snaga Crne Gore.
  Uz načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnika Dragu Lovrića, vježbi je bio nazočan i viceadmiral Dragan Samardžić, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore.
  Hrvatska vojska, kako je istaknuo general Lovrić, pridaje posebnu pozornost pripremama pripadnika koji sudjeluju u međunarodnim misijama, a posebno je zainteresirana za uvježbavanje pripadnika oružanih snaga zemalja iz regije.
  Sudionici današnje vježbe prikazali su samo dio mogućih situacija s kojima se pripadnici hrvatskog kontingenta susreću u Afganistanu.
  Zadovoljan viđenim u Gašincima bio je i viceadmiral Dragan Samardžić, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, koji ističe dobru suradnju s Hrvatskom vojskom. Pojašnjava da je Vojska Crne Gore imala više ponuda za suradnju, ali da su odabrali upravo Hrvatsku vojsku s kojom ima najbolju suradnju.
  Pripadnici 21. hrvatskog kontingenta odlaze u Afganistan u ožujku, a među njima je i 13 žena.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog