Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HDZ: “Izuzeti Vukovar od dvojezičnosti”

  “Vukovarski je prosvjed protiv ćirilice u kojem su zajedno sudjelovali Udruga veterana 3. Gardijske brigade “Kune”, đakovački HDZ i Stranka umirovljenika, pokazao da poslijeratne rane još nisu zacijelile i da na krajnjem istoku Hrvatske, koji je podnio silan teret Domovinskoga rata i mirne reintegracije, još nema senzibiliteta za dvojezičnost, unatoč ustavnome pravu srpske manjine”, navodi se u priopćenju đakovačkog HDZ-a koje potpisuje goran Soldo.
  U priopćenju se tvrdi da prosvjed nije bio usmjeren protiv vukovarskih Srba, nego protiv pisma koje u svijesti hrvatskoga naroda simbolizira agresiju na Hrvatsku, razaranje i brojne žrtve.
  Upravo iz tih razloga, stoji dalje u HDZ-ovu priopćenju , traži se da se od primjene prava dvojezičnosti izuzme  Grad heroj.
  “Prava nacionalnih manjina, tako i Srba, i bez službenih natpisa na ćirilićnom pismu u Hrvatskoj su na vrlo visokoj razini i jednoj od najviših u modernoj Europi”, konstatira se u HDZ-ovu priopćenju uz zahvalnost svima koji su sudjelovali na prosvjedu, ali i uz napomenu da su pravi problemi hrvatskog istoka ekonomska neaktivnost, visoki troškovi života i rast nezaposlenosti.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog