Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prva „dama“ Sara Jačimović, „mala dama“ Mihaela Blažeka

  8. ŽENSKI ŠAHOVSKI TURNIR „DAMA“ I 6. KADETSKI TURNIR „MALA DAMA“

  Šahovski klub „Dama“ još je jednom pokazao odlične organizacijske sposobnosti jer je, u ovim teškim financijskim uvjetima, uspio dovesti najjače hrvatske šahistice na 8. turnir „Dama“ koji je postao i kvalifikacijski turnir za pojedinačno Prvenstvo Hrvatske. U Hotelu „Blaža“ 16. I 17 veljače 2013. godine prošlogodišnju titulu branila je Ana Berke, a stalno prisutne su i hrvatske velemajstorice Borka Frančišković i Mirjana Medić, te sestre iveković kao i mlada bosansko-hercegovačka igračica Sara Jačimović.

  Nagrade najboljim “damama”

  U ljepotici turnira Jačimović slavila protiv Frančišković

  U glavnom turniru nastupila je 21 šahistica, a među njima i tri đakovačke igračice: Neomi Grgić, Nadima Mahmutbegović i Karmela Mićan (nastupila za Šahovski klub „Vinkovci). Nakon šest odigranih kola po švicarskom sustavu najviše uspjeha imala je 16-godišnja igračica iz Bosne i Hercegovine Sara Jačimović sa 5 osvojenih bodova. U 4. Kolu ljubitelji šaha mogli su vidjeti izvrsnu predstavu u kojoj je pobjednica slavila protiv hrvatske reprezentativke Borke Frančišković kojoj je s istim brojem bodova pripalo drugo mjesto. Iskusna Mirjana Medić s 4,5 boda osvojila je treće mjesto. Đakovačke igračice (s obzirom da su najmlađe na turniru) odigrale su u skladu sa svojim mogućnostima: odlično šesto mjesto osvojila je Neomi Grgić s 3,5 boda koliko je osvojila i Nadima Mahmutbegović na 12. mjestu. Svoj prvi nastup za Šahovski klub „Vinkovci“ odigrala je mlada Piškorevčanka Karmela Mićan kojoj je pripalo 20. mjesto s jedim osvojenim bodom.

   

  „Mala dama“ Mihaeli Blažeki

  U kadetskoj konkurenciji nastupile su 33 igračice, a među njima i 8 đakovačkih. Uvjerljivo prvo mjesto sa samo jednim remijem osvojila je Mihalea Blažeka, članica Šahovskoga kluba „Polet“ iz Buševca, drugoplasirana je Marija Petričević iz Gundinaca, a treće mjesto s 4,5 boda pripalo je Kristini Lijić iz Velimirovca.

   

  Đakovačke šahistice osvojile su sljedeća mjesta:

  8. Matea Šarčević (Piškorevci) 4 boda

  10. Nikolina Šarčević (Piškorevci) 4 boda

  14. Judita Aščić (Dama) 3 boda

  24. Mihaela Adrić (Piškorevci) 2,5 boda

  26. Šima Raguž (Dama) 2 boda

  29. Nora Galić (Piškorevci) 2 boda

  31. Mihaela Aščić (Dama) 1,5 bod

  33. Iva Galac (Đakovo) 1 bod.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog