Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Pojačane kontrole farmi za proizvodnju mlijeka

  Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je pojačane kontrole u cjelokupnom procesu proizvodnje mlijeka diljem Hrvatske, od analize stočne hrane, analize sirovog mlijeka na farmama do analize gotovih proizvoda po principu sljedivosti, te mlijeka iz uvoza.
  Javnost je krajem prošlog tjedna preventivno obaviještena o sumnji na pojavu neznatno povišene koncentracije aflatoksina u mlijeku od strane nadležnih institucija i industrije, zbog čega se od tada vrši pojačana kontrola na utvrđenim kritičnim točkama, s ciljem zaštite potrošača i domaćeg mljekarskog sektora uopće, navodi se u priopćenju uz konstataciju da je “hrvatsko mlijeko po svim svojim karakteristikama u samom vrhu kvalitete te udovoljava i zdravstvenoj ispravnosti”. No, navodi se dalje, incidenti sa sigurnosti u hrani pojavljuju se povremeno i na svim ostalim svjetskim tržištima.
  Ministarstvo poljoprivrede poziva hrvatske potrošače da imaju povjerenja u domaće robne marke i hrvatske proizvode koji se nalaze na policama trgovina te ističe kako ne postoji razlog za zabrinutost.
  Pozivaju se i mediji da u javnost iznose i koriste isključivo relevantne izvore podataka i provjerene činjenice.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog