Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počeo odvoz mlijeka

  Ministarstvo poljoprivrede započelo je sa provedbom Akcijskog plana za rješavanje krize mliječnog sektora. Sukladno usklađenim obvezama s industrijom mlijeka, krenula je akcija organiziranog prikupljanja i odvoza mlijeka s povišenom razinom aflatoskina s farmi u istočnoj Hrvatskoj u tri bioplinska postrojenja – Žito iz Osijeka, odnosno Novi agrar d.o.o. Đakovština i Farma muznih krava Mala Branjevina d.o.o., te Landia d.o.o. iz Tordinaca.
  Paralelno s ovim procesom tijekom dana započinje i distribucija stočne hrane farmerima kod kojih je pronađeno mlijeko s povišenom razinom aflatoksina iz dvije tvornice stočne hrane; Belja i Žita.
  Za mlijeko odvezeno u bioplinska postrojenja farmere će djelomično obeštetiti  Ministarstvo poljoprivrede temeljem izračuna koji će biti naknadno objavljen, navodi se u priopćenju. Putem sustava Ministarstva poljoprivrede, odnosno Hrvatske poljoprivredne agencije i Poljoprivredna savjetodavne službe danas kreće i obavijest za farmere u kojoj se, među ostalim, nalazi i uputa za hranidbu mliječne stoke.
  Veterinarski inspektori i sve ostale službe Ministarstva poljoprivrede, nastavljaju s akcijom analize mlijeka i stočne hrane na svim farmama za koje postoje sumnje da imaju mlijeko s povišenom razinom aflatoksina.
  O svim rezultatima i daljnjim akcijama Ministarstvo poljoprivrede će pravovremeno izvijestiti javnost, stoji u priopćenju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog