Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nema novaca za obeštećenje poljoprivrednika

  Poljoprivrednim proizvođačima koji su tijekom prošle godine prijavili štete od elementarnih nepogoda neće biti isplaćeno obeštećenje iz državnog proračuna, izvijestio je gradonačelnik Zoran Vinković pozivajući se na obavijest koja je stigla na adresu grada od Državnog povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda.
  ” To je samo još jedna u nizu loših odluka Vlade i resornog ministarstva koja će se negativno reflektirati na poljoprivrednu proizvodnju u Slavoniji i Baranji”, tvrdi gradonačelnik Zoran Vinković pojašnjavajući da su posljedice prošlogodišnje suše, osim na smanjenje proizvodnje, likvidnost i povećanje gubitaka, dovele i do smanjenja broja zaposlenih u sektoru poljoprivrede, ali i do pada životnog standarda zbog povećanja cijena.
  Osim na posljedice suše, Vinković podsjeća i na proljetni mraz, te su ukupne štete bile procijenjene na milijardu kuna, a osjećaju se i ove godine.
  Gradonačelnik Vinković zbog svega toga poziva predsjednika Vlade Zorana Milanovića i ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu da još jednom razmotre mogućnost obeštećenja poljoprivrednih proizvođača.
  Prema odluci Državnog povjerenstva, šteta će biti djelomično nadoknađena samo oštećenicima stradalim od poplave nastale u studenome prošle godine.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog