Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Srakić poziva na molitvu za Benedikta XVI. i za izbor novog pape

  Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Marin Srakić uputio je danas, na blagdan Katedre sv. Petra, okružnicu svim župnicima i rektorima crkava, svećenicima, redovnicima i redovnicama te svim vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije pod naslovom „Zahvalna molitva za papu Benedikta XVI. i za sretan izbor novoga pape“, objavio je Nadbiskupijski tiskovni ured.
  Podsjećajući da je papa Benedikt XVI. 11. veljače, na koncu redovitog konzistorija s kardinalima, objavio svoje odreknuće od službe rimskoga biskupa, a samim time i od službe Petrova nasljednika, nadbiskup Srakić u okružnici ističe i zahvalnosti papi za naklonost i ljubav prema mjesnoj i domovinskoj Crkvi, te posebno za uspostavu Đakovačko-osječke crkvene pokrajine.
  Okružnica donosi i upute svećenicima da se u nedjelju, 24. veljače vjernicima cjelovito pročita Papinu odluku o odreknuću, a u četvrtak, 28. veljače u svim župama u večernjim satima slavit će se mise zahvalnice za plodan osmogodišnji pontifikat pape Benedikta XVI.
  Nadbiskup upućuje da se nakon upražnjenja Svete Stolice od 28. veljače od 20 sati do izbora novoga pape izostavlja spomen pape u euharistijskim molitvama, te da se od 1. ožujka u svim prigodama moli za sretan izbor novoga pape.
  „Kad se dozna za izbor novoga pape, neka se to zvonima oglasi po svim crkvama, u trajanju od 10 minuta”, navodi u svojoj okružnici upućenoj svećenicima i vjernicima nadbiskup Marin Srakić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog