Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Kolektivnom igrom do gostujuće pobjede

    A – 2 HRVATSKA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

    13. KOLO

    VUKOVAR – METEOR ĐAKOVO 70:80

    Tri dana nakon pobjede nad Viroviticom, u derbiju 13. kola A – 2 Hrvatske košarkaške lige Istok, košarkaši Đakova u gostima su pobijedili odličnu ekipu Vukovara. Bila je to najbolja igra Đakovčana u ovoj sezoni, a vrijedi istaknuti kako je ovo prva gostujuća pobjeda Đakova nad Vukovarom nakon šest godina.

    Đakovčani su tijekom cijeloga susreta kontrolirali rezultat i bili su z stalnom vodstvu. Na odmor su đakovački košarkaši otišli s vodstvom od dva koša, a tu prednost čuvali su tijekom drugoga poluvremena. Kada  su Vukovarci pokušali brzim šutevima preokrenuti rezultat stigla ih je kazna – u koncentriranoj završnici Đakovčani su došli do plus deset i prvog gostujućega slavlja protiv Vukovaraca.

    Pet đakovačkih igrača zabilo preko deset koševa

    Đakovčani su do gostujuće pobjede došli kolektivnom igrom što potvrđuje i podatak da je pet đakovačkih igrača dalo više od deset poena i da je nijedan igrač na utakmici nije podbacio. Mikulić je  igrao sjajno u obrani, a u napadu otvarao prostor svojim suigračima sa šut, Petrović odličan u obrani uz tri važne trice, Kruljac nepredvidiv ali ovaj puta iznimno učinkovit u napadu, Herceg motor momčadi i uz to najbolji strijelac, a veseli i šuterski povratak Ćurića nakon  duge pauze zbog ozljede gležnja.  Na visini je bio i trener Kovačević koji je odlično postavio igru protiv neugodnog protivnika. Đakovčani su nakon dvije pobjede zaredom pokazali da nisu zaboravili igrati pa s više optimizma čekaju nastavak prvenstva i slijedeći susret protiv vodećih Belišaćana.

    METEOR ĐAKOVO: Budimir, Domagoj Šušak, Petrović 11, Herceg  21, Kruljac 18, Tadić, Grgić, Ćurić 19, Mikulić 11, Žeravica. Trener: Igor Kovačević.

    * * * * *

    B – 1 HRVATSKA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK – DJEVOJKE

    8. KOLO

    METEOR ĐAKOVO – ŽUPANJA   86:81

    Protiv starih poznanica iz Županja đakovačke košarkašice odigrale su odličnu utakmicu. Već se znalo da će to biti izjednačena utakmica i da će o pobjedniku odlučivati nijanse. Tako je i bilo. Gošće iz Županje u drugoj su četvrtini došle do najveće prednosti od 11 koševa, ali to nije obeshrabrilo igračice Roberta Francema. Agresivnom obranom Đakovčanke su uspjele sustići prednost Županjki i u dramatičnoj završnici 2 sekunde prije kraja susreta Petra Šola pogodila je dva slobodna bacanja za produžetak. U dodatnih pet minuta Županjke su zbog pet osobnih pogrešaka ostale bez tri ključne igračice što koriste „meteorke“  i s deset koševa najbolje igračice Petre Šole te četiri Marije Radnić dolaze do zaslužene pobjede.

    Pobjeda u produžetku – Bodovi Meteor Đakovu

    U redovima pobjednica najbolji strijelac s 38 koševa je Petra Šola, odličnu partiju sa 17 koševa odigrala je Nikolina Duvnjak a veliki doprinos pobjedi dale su i Jelena Duvnjak s 14 te Marija Radnić s 8 koševa. Matea Kuna ubacila je 7 koševa, a u listu strijelaca upisala se i Katarina Barna.

    METEOR ĐAKOVO: Ćukušić, Šola 38, Lelas, Barna 2, Gal, Jelena Duvnjak 14, Radnić 8, Dragić, Nikolina Duvnjak 17, Marić, Capan, Kuna 7. Trener: Robert Francem.

     

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog