Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dramatičan apel Udrge sv. Vinka: “Sve je više gladnih u gradu, pomozimo im zajedno!”

  Zbog sve teže gospodarske i socijalne situacije u gradu Udruga svetog Vinka Paulskog i Radio Đakovo pokreću korizmenu humanitarnu akciju pod nazivom “Prosjakom se ne rađa, nego postaje” kojoj je cilj prikupljati, prije svega, prehrambene proizvode.
  Svakim danom sve je više i više onih koji se udruzi obraćaju jer nemaju što jesti, upozorava predsjednik Udruge Miro Jerković koji se, kako kaže, ne sjeća ovako teške situacije.
  “U udruzi sam od samih početaka i situacija u gradu nikada nije bila ovakva. Rekao bih da je dramatična, a to govorim stoga što na adresu udruge pristiže na desetke potresnih priča, a s obzirom da su prostorije udruge pri župi Svih svetih svakodnevno dolazi na desetke građana koji kažu da nemaju što dati svojoj djeci jesti, odnosno da nemaju što skuhati. Većina tih obitelji naizgled žive normalnim obiteljskim životom, posjeduju kuću, automobil, ali su primorani spustiti se na tu razinu i dolaze tražiti jesti, jer nemaju što skuhati djeci”, prepričava svoja svakodnevna iskustva Jerković.
  Kaže da je sve veći broj siromašnih opomena društvu i vjeri; “društvu da svima dade kruha, a vjeri da nikoga ne zaboravi”. Upravo stoga, kaže Jerković, udruga se obratila Radio Đakovu želeći senzibilizirati građane i upoznati ih sa situacijom i zamoliti one koji još uvijek mogu odvojiti koju kunu za potrebe svojih sugrađana, susjeda, prijatelje. SVe njih poziva da u košare, koje se nalaze u svim trgovačkim centrima, ostave proizvode koji će stići u ruke onih u potrebi.
  Osim u košarama u trgovačkim centrima, građani koji su željni pomoći ovu humanitarnu akciju mogu to učiniti i u prostorijama Udruge svetog Vinka koje se nalaze u Župi Svih svetih, gdje je i skladište udruge. “Dosad smo skrbili za 80-tak obitelji kojima smo redovito nosili pakete i to su uglavnom bili stari, nemoćni, invalidne osobe, ali sada to više nije slučaj, sada se tu radi već o obiteljima za koje mislimo da sasvim normalano žive”, dodaje Jerković.
  “Bez obzira na okolnosti koje su dovele naše sugrađane u situaciju da zatraže pomoć za sebe i svoju djecu, nemamo pravo kao ljudi ostati gluhi na te vapaje, a to ne smije dopustiti niti društvo, kao ni grad”, zaključuje predsjednik Udruge svetog Vinka Paulskog Miro Jerković.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog