Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Augustinović: “Korupcija najprisutnija na lokalnoj razini”

  U priopćenju predsjednika đakovačke podružnice Zelene liste Gorana Augustinovića ističe se da je korupcija rak-rana ovoga grada i tek njezinim iskorjenjivanjem stvorit će se preduvjeti za napredak u svakom smislu.
  Podsjećajući da se korumpiranom osobom smatra svaka službena ili odgovorna osoba koja radi osobne koristi ili koristi skupine kojoj pripada zanemari opći interes koji je dužna štititi, s obzirom na položaj i ovlasti koje su joj povjerene, Augustinović pojašnjava da je korupcija najprisutnija na lokalnoj razini javne vlasti, te da je korumpirani političar najveća prijetnja društvu.
  “Zlouporabu položaja i ovlasti, namještanje poslova, primanje i davanje mita do sada su građani Đakova platili ne samo izgubljenim radnim mjestima, nego i vlastitim dostojanstvom.
  Dok se gradonačelnik bavi visokom državnom politikom i drži Gradsko vijeće u pat-poziciji, Đakovo propada u ekonomskom, socijalnom i moralnom smislu, a grad je sveden na razinu samoposluživanja čelnih ljudi Osječko-baranjske županije”, tvrdi predsjednik Zelene liste.
  “Županija se razvija kao monocentrično gospodarstvo sa središtem u Osijeku, a prema načinu političkog djelovanja našeg gradonačelnika, tako će i ostati. Interesi grada Đakova izgurani su na marginu gospodarskih događanja”, zaključuje Augustinović uz konstataciju da Đakovo treba vratiti Đakovčanima i okrenuti ga budućnosti.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog