Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Socijalnim programom obuhvaćeno 6.985 osoba, a utrošeno 1,8 milijuna kuna

  “Kontinuiranim provođenjem gradske socijalne politike prema materijalno i financijski najpogođenijim pojedincima i obiteljima u 2012. godini iz gradskog je proračuna podmiren dio troškova stanovanja za 2.573 višečlanih i samačkih domaćinstava, novčanu pomoć za ogrjev ostvarilo je 528 domaćinstava, a uručena su ukupno 1.884 poklon bona za Uskrs i 2.000 za Božić”, navodi se u priopćenju gradonačelnika Zorana Vinkovića.
  Osim toga, gradonačelnik je, kako ističe, redovito odobravao i isplatu jednokratnih financijskih pomoći obiteljima koje su se našle u izuzetno teškim životnim problemima. Ukupno je tijekom prošle godine kroz različite oblike pomoći obuhvaćeno 6.985 osoba s ukupnim iznosom od gotovo 1,8 milijuna kuna, navodi se u priopćenju gradonačelnika Vinkovića.
  Posljedica je to gospodarske krize koja se preslikala i na Grad Đakovo i koja opterećuje mnoge đakovačke obitelji. Svjedoči o tome i sve veći broj nezaposlenih, ali i ukidanje ili smanjivanje prava svim društvenim skupinama što mnoge đakovačke obitelji dovodi do ruba siromaštva, pojašnjava u svom priopćenju gradonačelnik Vinković uz konstataciju da kriza može biti i poticaj za ponovno otkrivanje temeljnih vrijednosti kao što su solidarnsot i sustavna skrb za one kojima je taj oblik pomoći prijeko potreban. S tom namjerom, odnosno brigom o zadovoljavanju socijalne komponente kao i pomoći udrugama i sportskim klubovima gradonačelnik se, kako tvrdi u priopćenju, rukovodio pri transferima sredstava iz gradskog proračuna.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog