Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • HDZ najavljuje smanjenje cijene vode za poduzetnike

    Nastavljajući s predstavljanjem pojedinih segmenata svoga programa “Za bolje Đakovo” HDZ-ov gradonačelnički kandidat Jasenko Ivanetić na konferenciji za novinare najavio je smanjenje cijene vode za poduzetnike, rekonstrukciju vodovodne mreže, izgradnju kanalizacijske mreže u prigradskim naseljima, te osnivanje tvrtke kćeri Đakovačkog vodovoda “Vodovod gradnja” u stopostotnom vlasništvu grada.
    “Moj cilj je dolaskom na vlast svakako smanjiti cijenu vode poduzetnicima na cijenu građanstva, dakle, poduzetnik više neće plaćati 3,75 kn skuplje, a svakako da je cilj i smanjiti ove gubitke koji su ogromni zbog dotrajalosti mreže”, pojasnio je Ivanetić uz napomenu da se na temelju paušala od 6,60 kn, koji korisnici plaćaju u računu za vodu, a ima ih 13.000, može godišnje prikupiti milijun kuna, što su značajna sredstva za obnovu postojeće mreže. Smanjenjem gubitaka sa sadašnjih 30 na deset posto također se mogu osigurati sredstva potrebna za nova ulaganja, a time će se dugoročno stvoriti uvjeti i za sniženje cijene vode i za građanstvo, tvrdi Ivanetić. Osim toga, nužno je koristiti i sredstva EU fondova koja Grad Đakovo dosad nije koristio što je, kako je naglasio Ivanetić, zastrašujuća činjenica.
    Osnivanjem tvrtke kćeri Đakovačkog vodovoda stvorili bi se uvjeti za novu djelatnost, odnosno izgradnju kanalizacijskog sustava na području devet općina, a time i za nova zapošljavanja, tvrdi Ivantetić. “Đakovački vodovod već ima tu mehanizaciju koja sada propada, a njezinim korištenjem u Vodovod gradnji otvorila bi se mogućnost i za nove poslove, zapošljavanje stručnih kadrova, ali isključivo preko javnih natječaja, a ne preko rodbinskih veza i stranačkih iskaznica, jer će sve biti zakonski i transparentno”, dodao je HDZ-ov gradonačelnički kandidat.
    Goran Soldo upozorio je i na poskupljenje vode zbog, kako je rekao, odluka Kukuriku vlade o podizanju naknada za korištenje i zaštitu voda, pa stoga poziva direktora Đakovačkog vodovoda da iskoristi unutarnje rezerve o kojima je govorio kako to povećanje građani ne bi osjetili.

    Ovdje možete pogledati snimku press konferencije

    http://www.youtube.com/watch?v=yiuOlCIEzrg

    omentara

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog