Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Postignut dogovor o restrukturiranju DI Geli

  Sve je izglednije rješenje za dvjestotinjak radnika Drvne industrije Geli koji bi već uskoro mogli nastaviti sa sigurnijom proizvodnjom. Prema riječima direktora Hajrudina Merića, pronađeno je dugoročno rješenje i strateški partner, a to je tvrtka Strizovojna Hrast Mate Ravlića. Vlasnik Di Gelija Peter van Dongen, s kojima je direktor Merić bio u kontaktu prošloga tjedna, dao je pismenu suglasnost o načinu restrukturiranja Drvne industrije Geli i Đakovo pilane. Van Dongen je dao suglasnost na ustupanje dijela poslovnih udjela u Đakovo pilani tvrtki Strizovouna Hrast, a tom transakcijom Strizivojna Hrast će isporučivati repromaterijal potreban za proizvodnju DI Gelija.
  U to je uključena i poslovna banka DI Gelija kod koje postoje hipotekarni krediti, što znači da su sve četiri strane, odnosno DI Geli, Hypo banka, Strizivojna Hrast i vlasnik Van Dongen našli zajedničko kompromisno rješenje za nastavak proizvodnje.
  Nakon ovog dogovora Di Geli će, kako najavljuje direktor Merić, izvršiti sve svoje obaveze prema vjerovnicima uz dogovorenu dinamiku. Najveći su vjerovnici Porezna uprava i HEP.
  “DI Geli ne traži da mu se oproste dugove, nego traži samo mogućnost da te dugove vrati u dogledno vrijeme i uz dogovorenu dinamiku”, zaključuje direktor Merić.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog