Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Održana 7. Šokačka večera

  U dvorani Nikolini sinoć je održana 7. Šokačka večera koja je privukla veliki broj posjetitelja, ali i gostiju, među kojima su bili i zamjenik župana Željko Kraljičak i zamjenik gradonačelnika Ivan Išasegi, a goste je pozdravila predsjednica Katica Bošnjaković.
  “Ova večer samo je dokaz koliko nam je stalo do očuvanja šokačke tradicije, običaja i druženja. Na trenutak vratimo se u prošlost i oživimo našu Slavoniju, neka se vidi da nismo ostavili zaboravu njezinu vrijednost i kulutrnu baštinu”, istaknula je obraćajući se nazočnima predsjednica Udruge.
  Uz već uobičajenu gastronomsku ponudu, bio je organiziran i izbor najljepših nošnji, muške, ženske i para, a nagrade su bili dukatići.
  Najljepšu žensku nošnju, prema ocjeni Prosudbene komisije, imala je Nikolina Marković iz Starih Perkovaca, Andrija Kava iz Šumeće nosio je najljepšu mušku nošnju, a najljepšu nošnju u paru imali su Josip Funarić i Ivona Stahović iz Starih Perkovaca.
  Prema posebnom odabiru Udruge šokaca, nagrađeni su i Izidor Bodanović- Baja iz Gorjana za za najljepšu mušku nošnju i Ana Ivanetić iz Đakova za žensku nošnju.
  Goste su zabavljali KUD Slavonija iz Đurđanaca i Tamburaški sastav Prijatelji.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog