Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sulejman Veličanstveni preuzeo vlas u Đakovu!

  Vlast u Đakovu preuzeo je Sulejman Veličanstveni kojemu je, doduše nevoljko, ključeve Grada predao dosadašnji gradonačelnik Zoran Vinković. Preuzimajući ključeve novi vladar Bušarske republike najavio je i prvi poteze, a u prioritetima je i otvaranje rodilišta s obzirom da će u Mimozu, kako je najavio, smjestiti svoj harem.
  Skoro sat i pol trajala je maskirana povorka ulicama grada, a u kojoj je bilo 48 skupina s oko 3.000 sudionika. U povorci su bili sudionici svih uzrasta, od onih najmlađih polaznika dječjih vrtića, djeca predškolske i školske dobi, te odrasli, članovi kulturno-umjetničkih društava i karnevalskih udruga.
  U povorci 19. Đakovačkih bušara našle su se tako stare tradicionalne maske, ali i one suvremene ne samo iz Slavonije i Baranje, nego i iz drugih dijelova Hrvatske, od Dalmacije, Kvarnera, Gorskog kotara, Međimurja, ali i iz susjedne Mađarske. Posebno atraktivni bili su članovi Karnevalske udruge Grobnički dondolaši, odnosno “zvončari” iz Čavla, kao i stotinjak konjanika na čelu bušarske povorke.
  Program je kasnije nastavljen u Gradskoj nastavno sportskoj dvorani koncerom Slavonskih lola i proglašenjem nauspjelijih maski.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog