Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nakon Selaca, zatvara se poštanski ured i u Piškorevcima!

  Nakon ukidanja poštanskog ureda u Selcima Đakovačkim, čini se da ista sudbina čeka i ured u Piškorevcima zbog čega se otvorenim pismom Upravi Hrvatske pošte obratio gradonačelnik Zoran Vinković. Povod za ukidanje ureda je racionalzacija poslovanja, odnosno gubitak od 54.834 kune ostvaren u prvih deset mjeseci prošle godine.
  “Uprava Hrvatskih pošta nema opravdanje za zatvaranje ureda u Piškorevcima, kao vjerojatno ni brojnih drugih ureda u Hrvatskoj jer čak ni vođenje samo ekonomskom logikom ne sprječava stvaranje gubitaka u poslovanju”, tvrdi gradonačelnik uz konstataciju da se na taj način ne vodi računa o interesima lokalne zajednice koja ostaje bez dostignutih standarda primjerenih 21. stoljeću.
  Uz izražavanje protivljenja takvoj odluci, gradonačelnik odbacuje i moguće pojašnjenje kako lokalna samouprava i županija nisu pokazale iskazale interes za sufinanciranje rada ureda.
  “U Upravi Hrvatske pošte morali bi znati da su gradovi, županije i općine dužne skrbiti o ravnomjernom razvoju svih svojih sastavnih dijelova i osigurati standarde komunalnih i infrastrukturnih usluga primjerenih 21. stoljeću, a isto to su dužne osigurati i državne tvrtke poput Hrvatske pošte, ne vodeći se u ostvarenju svojih poslovnih rezultata samo golom matematikom profita, već bi trebali sagledati širu sliku funkcioniranja naselja u kojima su zatvoreni poštanski uredi bili jedini prozor u svijet i čak mjesto društvenog života”, zaključuje gradonačelnik Vinković u pismu upućenom predsjedniku uprave Hrvatske pošte.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog