Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mario Liović i Dalija Perković do osmine finala

  POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE U KUGLANJU

  Da je Đakovo postao respektabilan kuglački centar potvrđuju i rezultati s 23. Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u kuglanju koje je od petka do nedjelje održano na zagrebačkoj kuglani Grmoščica. U muškoj konkurenciji boje Đakova branio je Mario Liović, igrač Fortune koji se nalazio u krugu pritajenih favorita.  U prvom nastupu, u kojemu je sudjelovalo 32 kuglača, Liović je ostvario 14. mjesto sa srušenih 583 čunja što mu je u osmini finale za protivnika donijelo trećeplasiranoga Petra Zubčića iz Otočca. Đakovački kuglač odlično je otvorio susret i kada se činilo da će ostvariti ulazak u slijedeći krug, Liović je jednostavno stao i sa srušenih 578 čunjeva prepustio pobjedu igraču iz Otočca. Šteta, jer pad koncentracije u završnici meča donio je razočarenje đakovačkim ljubiteljima kuglanja.

  Mario Liović propustio četvrtfinale

  Ipak, čast slavonskoga kuglanja spasio je osječki kuglač Mario Mušanić koji se okitio naslovom pojedinačnoga prvaka Hrvatske. Mušanić je u finalu slavio protiv Bojana Košaka (Željezničar Čakovec). Oba igrača pokazala su da su se zasluženo našla u finalu, a naslov prvaka pripao je Mušaniću sa srušenih 628 čunjeva.

  Čak tri đakovačke kuglačice sudjelovale su u završnici pojedinačnoga prvenstva Hrvatske. Nakon prvoga kvalifikacijskoga kruga, u konkurenciji 32 igračice, jedino je Dalija Perković sa srušenih 546 čunjeva uhvatila osminu finala. Solidan nastup s 544 čunja Vlatki Berc donio je 18. mjesto, a Julija Horvat zauzela je 23. mjesto s 538 čunjeva.

  Solidan nastup – Dalija Perković

  U osmini finala Dalija Perković igrala je protiv prvoplasirane Ines Maričić, članice Zagreba. Zagrebačka kuglačica slavila je s 21 čunjem razlike, a Đakovčanka je srušila solidnih 545 čunjeva.

  Naslov prvakinje Hrvatske pripao je Josipi Dolibašić koja naslov osvojila boljim omjerom setova protiv Nataše Ravnić-Gašparini.  Dolibašić je srušila 593, a njena protivnica 595 čunjeva.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog