Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Kuna za kubik” HDZ-ov recept za legalizaciju objekata

  “Jedan kubik jedna kuna” – to je HDZ-ovo rješenje za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata u gradu koje je na današnjoj konferenciji za novinare predstavio gradonačelnički kandidat Jasenko Ivanetić u sklopu programa “Grad prijatelj građanima”. Obrazlažući taj prijedlog Ivanetić je podsjetio da je sadašnja cijena komunalnog doprinosa i komunalne naknade u Đakovu među višima u županiji, pa je stoga najavio i korekciju tih cijena kada osvoji mandat.
  Osim ostalih troškova koji opterećuju legalizaciju, najveći problem je upravo cijena komunalnog doprinosa, upozorava Ivantetić.
  “Jedan kubik jedna kuna za legalizaciju, to je nešto što nudimo građanima kako bi im olakšali legalizaciju i kako bi im, na neki način, išli na ruku i tako im pomogli da podignu vrijednost objektima”, pojasnio je Ivanetić.
  Na taj bi način grad, kako je dodatno pojasnio kandidat za dogradonačelnika Matija Brlošić, posebno pomogao poljoprivrednicima koji se prema važećem zakonu susreću s izuzetno visokim troškovima legalizacije poljoprivrednih objekata, s tim da je upravo komunalni doprinos najveća stavka. “Poljoprivrednici moraju platiti različite doprinose, vodni, komunalni koji je najveća stavka jer se računa po kubnom metru, a svi poljoprivredni objekti, osobito oni namijenjeni stočarstvu, imaju i po nekoliko tisuća kubičnih metara, što u konačnici iznosi desetke tisuća kuna”, pojasnio je Brlošić.
  Neke općine, poput Satnice Đakovačke, to su već učinile i kroz različite druge mjere svojim su mještanima smanjili troškove legalizacije za 50 posto, posvjedočio je načelnik Ivica Soldat uz napomenu kako će se to u konačnici vratiti i u općinsku blagajnu.
  Polazeći upravo od tih činjenica HDZ će, kako je najavio vijećnik Goran Soldo, zatražiti hitnu izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća na kojoj bi se trebalo raspravljati upravo o prijedlogu sniženja cijene komunalnog doprinosa na jednu kunu.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog