Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I Mladež HDZ-a protiv ćirilice u Vukovaru

  “Glasno Ne ćirilici u Vukovaru” stiglo je danas i iz Mladeži HDZ-a. Predsjednik Nacionalnog i Županijskog odbora Mladeži Goran Soldo u najnovijem se priopćenju pita “je li razumno samo desetljeće i pol nakon dolaska Vlaka mira u Vukovar u tom Gradu heroju, simbolu hrvatskih patnji, uvesti dvojezičnost?”.
  Soldo odmah odgovara da nije, te pojašnjava kako “Crvena” koalicijska vlast ispisivanjem službenih natpisa na ćirilici vrijeđa nacionalni ponos, braniteljsku žrtvu u Domovinskome ratu, a posebno one koji su u stvaranje nezavisne domovine utkali svoje živote”.
  Uz tvrdnju da su prava nacionalnih manjina, pa tako i Srba, u Hrvatskoj na izuzetno visokoj razini i jednoj od najviših u modernoj Europi, u priopćenju se navodi da “Ustavni zakon o dvojezičnosti, koji će se uskoro manifestirati pojavom ćirilice u javnome životu Vukovara kao da ima za cilj probuditi strasti između Hrvata i Srba i ugroziti njihov miran suživot”.
  Mladež HDZ-a tvrdi da primjenu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u dijelu dvopismenosti treba odgoditi, te da uvođenjem uvođenjem dvojezičnosti Kukuriku vlada zapravo želi skrenuti fokus javnosti s mnogo većih, egzistencijalnih problema koji opterećuju istočnu Slavoniju – od ogromne galopirajuće nezaposlenosti do posrnuloga gospodarstva, porezne agresije i premalih plaća.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog