Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Boso preuzima 45 prodavaonica Pan trgovine i 157 radnika!

  Iznenađeni, zatečeni, a donekle i zaprepašteni tijekom prijepodneva bili djelatnici trgovine Aroma na đakovačkom korzu kada su im u prodavaonici došli djelatnici tvrtke Bosso kako bi popisali robu. Nitko od njih želio dati nikakvu informaciju o tome što se događa, a puno više informacija nije imao ni sindikalni povjerenik Željko Obrubić.
  “Ništa napismeno nemamo od strane poslodavca. Nakon jučerašnjeg razgovora saznao sam da je potpisao sporazum s Bosom o preuziomanju 45 prodavaonica i 157 radnika. Međutim, ne znamo je li to sporazum o preuzimanju objekata ili radnika i robe jer, koliko znamo, objekti su na Pan trgoprometu, a radnici i roba od Pan trgovine”, pojašnjava sindikalni povjerenik ističući da radnici strahuju za svoju budućnost jer od vlasnika nisu dobili nikakve informacije.
  Bosiljko Stanić, osnivač i direktor i jedan od vlasnika Trgovačkog lanca Boso iz Vinkovaca, potvrdio nam je da je njegova tvrtka potpisala ugovor u uzimanju u najam 45 trgovina i nešto više od 150 radnika. “Mi smo u uzeli na dugogodišnji najam, ponudit ćemo ljudima da prijeđu kod nas, kome se to isplati i tko misli da mu je to bolje prijeći će, tko ne mi ćemo naći nove ljude, ali u pravilu imamo obavezu preuzeti nešto više od 150 radnika, a to ovisi o njima”, pojasnio je u izjavi za naš radio vlasnik Bose.
  Novi poslodavac preuzima samo trgovine s prehranom, dodao je ističući kako je tvrtka Boso ozbiljna firma koja djeluje već 22 godine, zapošljava 1.200 ljudi i pravi godišnji promet od 70 milijuna eura.
  “Uvjet rada je zarada, odnosno opstanak na tržištu, raditi i zaraditi i dobiti plaću i ako ide posao idemo dalje, a ako ne zatvaramo ono što ne ide i idemo tamo gdje je rentabilno”, pojašnjava uvjete rada budući poslodavac. Na pitanje o plaći djelatnika vlasnik Bose ističe da je plaća za početak minimalac, s tim da poslovođe imaju nešto više, a poslije po učinku, uz stimulaciju. “Za stimulaciju se mjesečno mora raditi oko 80.000 kuna po radniku”, kaže Stanić ističući da bi proces preuzimanja trebao biti završen do 1. ožujka.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog