Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Srakić: “Presuda nas oslobađa one zakočenosti koju smo osjećali u nutrini!”

  U izjavi za naš radio oslobađajuću presudu hrvatskim generalima Gotovini i Markaču prokomentirao je i nadbiskup Marin Srakić ističući da je takva presuda bila jedino moguća i pravedna.
  “Time smo se i mi, na neki način, oslobodili u svojoj nutrini one zakočenosti. Pričaš o slobodi, a razmišljaš o onima koji čame u zatočeništvu u Haagu. Žao mi je samo što smo kroz niz godina jednostavno bili narod pod pritiskom. Sjećamo se kako su nas godinama budili s prvom viješću o Carli Del Ponte, Haagu, kao da su nas jednostavno htjeli zanijekati pred nama samima, da zaniječemo ono što jesmo”, pojasnio je nadbiskup Srakić.
  “Nikad nismo bili genocidan narod u tom smislu da uništavamo druge, bilo je tih devijacija, ali eto, pustimo sada, nego smo jednostavno željeli slobodu samostalnoj domovini”, zaključio je nadbiskup Srakić.
  U duhu oslobađajuće presude hrvatskim generalima nadbiskup Srakić na naš je upit prokomentirao i svoje povlačenje sa čela Hrvatske biskupske konferencije.
  “Ja to promatram u svjetlu jučerašnjeg događaja – evo u dva dana došle su dvije presude, mene riješili predsjedništva Konferencije, a generale riješili Haaga”, kroz smijeh je prokomentirao nadbiskup Srakić. No, dodao je, kako mnogi misle da je biti predsjednik HBK velika čast i visoki položaj. “Međutim, to je i silna odgovornost kad morate razmišljati o slinim pitanjima i poteškoćama, rješavati i kontaktirati i koji put se čovjek ne osjeća dovoljno ni mudrim ni jakim. Ja sam računao na smjenu i nakon isteka mandata došao je drugi koji nastavlja posao”, dodao je nadbiskup Srakić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog