Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Markač: “Vukovar i Hrvatska uvijek su nam bili u srcu”

  Nikad brojnija dosad, nikad veličanstvenija i nikad ponosnija “Kolona sjećanja” jučer je u Vukovaru objedinila cijelu Hrvatsku.
  U njoj je bio i tek oslobođeni general Mladen Markač kojega ni suborci u pratnji nisu mogli odvojiti od svih onih koji su ga željeli pozdraviti, zagrliti, čestitati mu…. U takvoj atmosferi iskoristili smo prigodu za kraći razgovor i pitanje kako se osjeća.
  “Veličanstveno, pun osjećaj prvo boli, a onda i radosti i sreće”, kratko je odgovorio. Iskreno je priznao da do još prije samo nekoliko dana nije mogao ni zamisliti da će biti oslobođen i da će biti u Vukovaru. “Ali Vukovar i Hrvatska uvijek su nam bili u srcu”, kaže Markač ističući da ne bi mogao odabrati trenutak kada mu je bilo najteže.
  U “Koloni sjećanja” jučer su bili i brojni Đakovčani koji su organizirano ili samostalno došli odati počast vukovarskim žrtvama. Neki od njih i biciklima su stigli do Vukovara, a među takvima je bio i Mario Kovač kojemu je, kako kaže, trebalo nešto više od sat i pol vremena. “Svi mi koji smo s ovih prostora možda bi bilo suviše bilo što reći kada se spomene Vukovar”, kratko je svoje osjećaje sublimirao Mario ističući kako će se, nakon događanja koja su obilježila ovogodišnju obljetnicu, o Vukovaru u budućnosti još više govoriti.
  Vukovar su jučer posjetili i brojni drugi Đakovčani, ali i žitelji okolnih mjesta, a među njima su bili i članovi KUD-a Šokadija iz Strizivojne, te brojni drugi. Svi su oni željeli izraziti počast i zahvalnost žrtvama Vukovara, a oslobađanje generala za njih je “točka na I” hrvatske borbe za slobodu.
  Ni ova obljetnica vukovarske tragedije nije prošla bez Branka Borkovića, Mladog Jastreba za kojega je oslobađajuća presuda hrvatskim generalima znak da je s Hrvatske skinuta anatema zločinačke države. “Otvorena su nam vrata širom i sada je na nama da riješimo sami svoje probleme u svojoj kući i da narod živi bolje”, kazao je Borković uz konstataciju da se na Vukovaru slomilo međunarodno pravo, no da oslobađajuća presuda hrvatskim generalima sada vraća to povjerenje.
  Sudjelovanjem u Koloni sjećanja i članice HDZ-ove Zajednice žena Katarina Zrinski obilježile su vukovarsku tragediju. Među njima je bila i majka prvog poginulog u borbama za oslobađanje Đakova Jela Trbara koja je, kako se navodi u priopćenju, od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja bosonoga hodočastila. Kod spomenika Blagi Zadri položili su vijenac, a posebno su se obradovale susretu s generalom Markačem.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog