Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Koncert poljskih umjetnika u Đakovu

  U organizaciji Grada Đakova, prošle subote u dvorani Florentini održan je koncert poljskih umjetnika – Terese Kaban i Henryka Blažeja. Izvodeći glazbu Franza Schuberta i Frederica Chopina na klaviru, u prvom dijelu koncerta predstavila se koncertna pijanistica diplomantica Glazbene akademije u Krakowu – Teresa Kaban, a u drugom dijelu nastupio je koncertni flautist Henryk Blažej, također diplomant iste Glazbene akademije. Uz klavirsku pratnju izvodio je glazbu Antonina Leopolda Dvořáka, Ignacya Feliksa Dobrzynskoga, Henryka Wieniawskog i Federica Chopina.
  Teresa Kaban i Henryk Blažej nastupali su kao solisti i komorni glazbenici na svim značajnijim koncertima u Poljskoj, a predstavili su se i u četrdeset europskih zemalja, te u Sjevernoj i Južnoj Americi, na Bliskom i Dalekom Istoku i drugdje. Sudjelovali su na brojnim domaćim i međunarodnim glazbenim festivalima, snimili više desetaka sati glazbe za Poljski radio i televiziju u Warszawi te više nosača zvuka klasične glazbe.
  Izuzetno lijep glazbeni doživljaj pratilo je nažalost jako malo Đakovčana, a poljski su glazbenici uložili maksimalni trud i oduševili posjetitelje prekrasnim zvucima interpretirane glazbe.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog