Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Hrelja: “Kosturi bivše vlasti opravdanje za loše rezultate u prvoj godini mandata”

  Iako ne sudjeluje u izvršnoj vlasti, Hrvatska stranka umirovljenika, kao dio vladajuće Kukuriku koalicije, podržava Vladu, no nije u potpunosti zadovoljna rezultatima u prvih godinu dana mandata, izjavio je za naš Radio tijekom današnjeg boravka u Đakovu predsjednik Silvano Hrelja.
  “Nema nikakvih opravdanja, osim vanjskih faktora, a ima tu dosta i nesnalaženja, ali i jedna činjenica koju ne smijemo zanemariti – svaki dan ispadne neki novi kostur iz ormara i u tim uvjetima je jako teško nešto dugoročno planirati. Nije alibi, nije isprika, ali je činjenica da se bavimo stvarima iz prošlosti, nikako da trasiramo pravi put i da idemo naprijed”, pojasnio je svoju ocjenu Hrelja.
  Hrvatska stranka umirovljenika, kako je kazao, vodi pregovore o novoj formuli za usklađivanje mirovina. No, ističe da su pritisci na Vladu izvana vrlo jaki.
  Naime, HSU predlaže fleksibilnu formulu koja bi omogućila usklađivanje mirovina prema većem indeksu.
  “U trenutku kada je veći rast troškova života, odnosno potrošačkih cijena, tada bi se 80 posto usklađivalo prema potrošačkim cijenama, 20 posto prema rastu plaća, a kada bi dobili situaciju koju svi priželjkujemo, da raste gospodarstvo i plaće, onda bi se 80 posto usklađivalo prema rastu plaća, a 20 posto prema rastu potrošačkih cijena,” objašnjava Hrelja uz konstataciju da ta formula nije nepoznata u svijetu, jer nešto slično već imaju neke zemlje, te dodaje da bi to bilo na korist svih umirovljenika.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog