Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počinje Godina vjere!

  Susretom s predstavnicima sredstava društvenog priopćavanja đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić najavio je otvorenje Godine vjere koju je Sveti Otac proglasio i koju će otvoriti 11. listopada u Rimu, a traje do svetkovine Krista Kralja sljedeće godine. Godina vjere u znaku je, kako je pojasnio nadbiskup Srakić, 50. obljetnice od saziva II. Vatikanskog koncila i 20. obljetnice proglašenja Katekizma Katoličke crkve.
  Gdje je mjesto i kakva je uloga Crkve u sekulariziranom društvu koje karakterizira radikalni individualizam i relativizam, središnje je pitanje u Godini vjere, a poruka je da je Krist centar povijesti svijeta, a vjera središte našeg života.
  Crkva ne smije biti neosjetljiva na stanje u okruženju, a Godina vjere, kako je naglasio profesor Vladimir Dugalić, prigoda je da se povede i rasprava o konceptu laičnosti u hrvatskom društvu. S tim u vezi upozorio je da laičnost danas postaje ideologija, te da je borbeni laicizam prisutan u zemljama istočne Europe, a etički relativizam u zemljama zapadne Europe.
  Godinu vjere u Đakovačko- osječkoj nadbiskupiji otvorit će misnim slavljem 13. listopada u katedrali nadbiskup Srakić, najavio je velečasni Josip Filipović, a početak će biti označen i u svim župama. Katekizam Katoličke crkve temeljni je udžbenik oko kojega će se okupljati vjernici tijekom Godine Vjere, kazao je velečasni Filipović uz napomenu da se i od medija, odnosno sredstava društvenog priopćavanja očekuje doprinos.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog