Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Pobjednički pehar Sparsu, Herceg najbolji strijelac

    MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI TURNIR „ZVONILA SU ZVONA…“

    Košarkaški klub „Meteor Đakovo“ organizirao je međunarodnoga košarkaški turnir „Zvonila su zvona…“ koji je u subotu i nedjelju održan u sklopu obilježavanja oslobađanja grada Đakova prije dvadeset godina. Uz domaćina na turniru su sudjelovali: A-2 hrvatski ligaš Županja, Baja – drugoplasirana momčad B mađarske divizije i Spars iz Sarajeva, član A-1 lige Bosne i Hercegovine.

    METEOR ĐAKOVO – SPARS        71:76

    (15:24; 13:17; 20:20; 23:15)

    Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Suci: ivić i Kelava (Đakovo).

    METEOR ĐAKOVO: Budimir, Domagoj Šušak, Vinko Šušak, Petrović 3, Herceg 15, Kruljac 28, Tadić 2, Alduk, Glavaš, Mikulić 15, Žeravica 6, Ćurić 2. Trener: Igor Kovačević.

    SPARS: Zahiragić, Nikolić 8, Petković 3, Vrabac 18, Ferhatbegović, Jahić, Smajlović, Karić, Bulić 16, Ahmedović, Glogovac 13, Šalić 16. Trener: Marko Trbić.

    Finalni dvoboj đakovačkog turnira protekao je u odličnoj igri obaju sastava. Tijekom prvoga poluvremena gosti iz Sarajeva bili su u stalnom vodstvu od šest do deset koševa prednosti ponajprije zahvaljujući raspoloženim napadačima Vrapcu i Šaliću dok se na drugoj strani istaknuo centar Davor Mikulić koji je za gostujuću obranu bio nerješiva zagonetka. Spars je na odmor otišao s prednošću od 13 koševa. U nastavku susreta ništa se značajnije nije mijenjalo. Gosti su održavali prednost, a u domaćim redovima probudio se Herceg i Kruljac koji su Đakovčane vratili u rezultatsku neizvjesnost. U posljednje četiri minute gosti su vodili sa samo četiri koša razlike, a razlog tome je odlična igra u obrani i lucidna napadačka igra Krešimira Kruljca koji je u završnici utakmice bio nezaustavljiv. Unatoč tome, gosti iz Sarajeva sačuvali su stečenu prednost i zasluženo upisali pobjedu i u grad na Miljacki ponijeli pobjednički pehar.

    Unatoč porazu Đakovčani mogu biti zadovoljni jer su pokazali solidnu igru koja će se zasigurno poboljšati u preostalih mjesec dana do početka prvenstva. Trener Igor Kovačević radi dobar posao jer igra Đakovčana postala je puno brža i organiziranija.

    Najbolji igrač – Đ. Šalić (SPARS Sarajevo)                Najbolji strijelac: Krešimir Herceg (Meteor Đakovo)

    Za najboljega igrača turnira proglašen je centar Sparsa Šalić, a najbolji strijelac s 53 koša je „meteorac“ Krešimir Herceg.

    ŽUPANJA – BAJA             70:78

    U utakmici za treće mjesto Županjci su bili u stalnom vodstvu, sve do 30. Minute kada odlični Hosszu serijom koševa preokreće rezultat i dovodi Mađare do trećega mjesta.

    PRVI DAN

    METEOR ĐAKOVO – BAJA            84:70

    (11:21; 22:16; 23:19; 28:13)

    Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 200. Suci: Ivić i Radoš (Đakovo).

    METEOR ĐAKOVO: Budimir, Domagoj Šušak, Vinko Šušak, Petrović 4, Herceg 38, Kruljac 5, Tadić 21, Alduk, Sekulić, Marjanović, Žeravica 1, Ćurić 15. Trener: Igor Kovačević.

    BAJA: Hosszu 11, Hipfalvi 16, Nagy 7, Delity 7, Oendity 24, Pijuković 2, Szabo, Palkerti 3, Fenyes 0, Braun. Trener: Gabor Pump.

    Najbolji strijelac utakmic – Krešimir Herceg (Meteor Đakovo)

    Turnir su otvorili domaćini i gosti iz Mađarske.  Igrači Baje na početku su se bolje snašli i poveli 21:11, a u tim trenucima dominirao je gostujući centar Mate Oendity koji je u prvih deset minuta ubacio 10 koševa. Međutim, domaći organizator igre Krešimir Herceg preuzeo je stvar u svoje ruke i serijom koševa, uz asistenciju Tadića i Ćurića vraća Đakovčane u rezultatsku neizvjesnost. Đakovčani su drugu četvrtinu dobili 22:16 te na odmor otišli s zaostatkom od minus pet (33:38). U nastavku susreta, domaći su odigrali agresivnih pet minuta i u 25. minuti došli u prvo vodstvo 49:45. Međutim, Mađari su serijom 7:0 opet vratili rezultat na svoju stranu (52:49) i time utakmicu učinili zanimljivom.  Uz Hercega, strijelca 38 koševa, odličnu napadačku partiju pružili su Marko Tadić i Filip Ćurić i to je bilo dosta da Đakovčani u posljednjih deset minuta preokrenu rezultat i dođu do zaslužene pobjede. Ovom pobjedom đakovački košarkaši izborili su finale u kojemu ih očekuje odlična mlada momčad iz Sarajeva.

    ŽUPANJA – SPARS           50:105

    (11:27; 5:23; 16:31; 16:24)

    Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100.Suci: ivić i Kelava (Đakovo).

    ŽUPANJA: Bilić 3, Mitrović 9, Babogredac, Mihaljević 2, Gvozdić, Kopić, Stjepanović 14, Labrtić 7, Štivić 2, Filip Oršolić 11, Mislav Oršolić. Trener: Ivo Ivančičević.

    SPARS: Zahiragić, Nikolić 6, Vrabac 12, Jahić 7, Smajlović 4, Karić 12, Bulić 25, Ahmedović 2, Glogovac 13, Šalić 20, Ferhabegović 4.

    Gosti iz Sarajeva od samoga početka dominirali su utakmicom i početno vodstvo od 14:0 do kraja susreta povećavali su do konačnih plus 55. Kakvu takvu igru Županjci su pokazali dok je napadački odlično funkcionirao Ivan Stjepanović, međutim, mlada i poletna sarajevska momčad pokazala je sve odlike suvremene košarke: organiziranost igre, brzinu, atraktivne individualne akcije i sve onio što košarku čini zanimljivom igrom. Najbolji strijelac u redovima pobjednika je bosansko-hercegovački reprezentativac Mirza Bulić, strijelac 25 koševa, a u županjskim redovima Stjepanović je postigao 14.

     

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog