Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovački vijećnici, konačno, jedinstveni o zemlji!

  Nakon ljetne stanke danas su se sastali gradski vijećnici, a rasprava o raspolaganju državnim poljoprivrednim zemljištem, koju je tražila oporba, okončana je jednoglasnim usvajanjem zaključka da se ministru poljoprivrede uputi apel za konačnim očitovanjem o đakovačkom natječaju za zakup državnog poljoprivrendog zemljišta koji već skoro godinu dana leži u ladicama ministarstva.
  Iako su se tijekom rasprave čuli različiti pogledi i ocjene, vijećnici su ipak jednoglasno zaključili da je u interesu poljoprivrednika da se taj natječaj, kako je kazao HDZ-ov vijećnika Ante Raspudić, okonča prije stupanja na snagu novog zakona o zemlji.
  Protiv raspisivanja novog natječaja je i gradonačelnik Zoran Vinkoivć koji je podsjetio da su već ranije upućene požurnice ministru poljoprivrede.
  Uz napomenu da se ne treba bojati ni novog zakona o zemlji, i vijećnici SDP-a, kako je kazao Josip Matkov, podržali su apel koji će biti upućen ministarstvu poljoprivrede, a podršku su dali i vijećnici HSS-a i HNS-a, dok je predsjednik Povjerenstva za zemlju Tomislav Vuković podsjetio da će novi zakon ipak više odgovarati velikim proizvođačima.
  U nastavku sjednice vijećnici su donijeli i odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup 100 hektara poljoprivrednog zemljišta za katastarske općine Đakovo, Budrovci, Piškorevci i Selci. ,
  Zanimljiva rasprava vodila se i oko polugodišnjeg izvješća o izvršenju proračuna grada koji će, kako je najavio gradonačelnik Zoran Vinković, umjesto planiranih 88 milijuna biti realiziran sa 45 zbog čega iz HDZ-pozivaju na rebalans i potrebu ulaganja u gospodarstvo, a ne u uljepšavanje ulica.
  S tim u vezi SDP-ov vijećnik Damir Tomić ukazao je i na sve težu financijsku situaciju u kojoj se nalazi Gradski vrtić zbog čega je najavio korekciju cijene za sljedeću godinu. Prema njegovu prijedlogu, Grad bi, umjesto dosadašnjih 50 posto, u sufinanciranju sudjelovao sa 60 posto, a roditelji s 40 posto.
  Na prijedlog HDZ-a u dnevni red današnje sjednice uvršteno je i imenovanje predstavnika grada u skupštinama gradskih trgovačkih društava iako je vladajuća većina u Gradskom vijeću odustala od te namjere.
  Za HDZ-ove vijećnike, kako je rekao Tomislav Šetka, razlozi su čisto politikantski, a na tu mu je konstataciju optužbom o kupovini vijećnika i opstrukciji rada Vijeća uzvratio SDP-ov Josip Matkov.
  Na kraju su većinom glasova vijećnici izglasali da predstavnik Grada u skupštini Univerzala, Đakovačkog vodovoda i Radio Đakova ostane gradonačelnik Zoran Vinković, što je i intencija, kako je pojašnjeno, novog zakona koji će regulirati tu problematiku.
  Opširnije o toj temi bit će riječi u sutrašnjoj emisiji “Izravno” u 14,05.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog