Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Srakić pozvao kršćane da svoja vjerska uvjerenja svjedoče, ali i žive!

  “Marija je Majka koja nas poziva da idemo njezinim stopama. Kao svijetli lik Crkve ona potvrđuje da je njezina sudbina spasenja osigurana svima, jer će Uskrsli Krist potpuno ostvariti svoje spasenje u svima nama kao što je ostvario na njoj. Ne samo da nam pokazuje put, nego nas rukom pod ruku vodi kroz životna iskušenja,» istaknuo je u svojoj propovijedi u Aljmašu đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić. Mariju je označio «i kao jamstvo uskrsnuća tijela na temelju kojega se može izvući pouka o dostojanstvu čovjeka, nepovredivosti ljudskoga života i ljudskoga tijela kojima se strahovito manipulira». Naglasio je da je u procesu sekularizacije čovjek sa svega skinuo oznaku svetosti i smatra da može i smije činiti sve što hoće. “Papa Blaženi Ivan Pavao II. tražio je da u Povelju Europe uđe činjenica Krista i kršćanstva. Međutim, čelnici Europe to nisu prihvatili i Europa ide svojim putem, ne obazirući se previše oko sebe, ne mareći čak ni na naravni ni na Božji zakon,” istaknuo je nadbiskup upozorivši da se i u Hrvatskoj «na temelju nekih predizbornih obećanja izdaju (ne)zakoni koji ne zadiru u politička ili stranačka uvjerenja, nego u osnovne božanske ustanove, kao što su život i obitelj».
  “Petak, 13. srpnja 2012. godine za Hrvatsku je crni petak, dan kada je donesen Zakon koji vrijeđa dostojanstvo braka i obitelji, Zakon koji omogućava da se slobodno raspolaže sa životom nezaštićenih ljudskih bića. Njemački pjesnik Heine rekao je: „Sloboda je nova religija, religija našega vremena“. Sve se radi u ime “slobode”. A kamo ta sloboda vodi?”, zapitao se nadbiskup ohrabrivši kršćane da, bez obzira što neki zalaganje za život nazivaju mračnjaštvom, svjedoče svoja vjerska uvjerenja u javnim nastupima, znanstvenim argumentima, dijalogom s onima koji zastupaju suprotna mišljenja, nadasve svjedočanstvom kršćanskog života i molitvom za Hrvatsku da ovakvim zakonima ne bude osuđena na izumiranje, najprije medicinski potpomognutom oplodnjom, a zatim eutanazijama».
  «Nećemo pomoći ako šutimo, ako povlađujemo moralno vrludanje ili ako se čak i sami dajemo zavesti etički krivim i za dostojanstvo čovjeka pogubnim normama. Potrebno je ne samo vjerovati u vjerske istine, nego ih i živjeti», naglasio je mons. Srakić.
  Zaključujući svoju homiliju mons. Srakić je upozorio kako nije dovoljno samo vjerovati da je Gospa dušom i tijelom uznesena na nebo i hodočastiti joj. “Nije dovoljno da dođemo u Aljmaš, da dođemo u marijanska prošteništa, da ispovjedimo vjeru u svojoj nutrini, nego treba je živjeti i svjedočiti. Nije dovoljno samo vjerovati da je Gospa dušom i tijelom uznesena na nebo i hodočastiti joj nego tu istinu valja živjeti u konkretnom životu. Marijino Uznesenje tijelom i dušom na nebo, upozorava nas da je naš život nepovredive vrijednosti, a naše tijelo, zato što je pozvano na istu slavu u kojoj je Marija, zaslužuje veće poštovanje.”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog