Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Oporbeni vijećnici traže izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća o zemlji

  Devet vijećnika HDZ-a, HSS-a, HSP-a i nezavisni vijećnik Vinko Jamnić traže sazivanje izvanredne tematske sjednice Gradskog vijeća o raspolaganju državnim poljoprivrednim zemljištem na području Đakova. U obrazloženju zahtjeva navodi se da će usvajanjem novog zakona o zemlji davanje u zakup prijeći u nadležnost Agencije za poljoprivredno zemljište čime, kako se tvrdi, đakovačka obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrti više neće imati prioritet pred ostalim pravnim i fizičkim osobama.
  “Kao opozicijski vijećnici nebrojeno puta smo upozoravali vladajuću koaliciju SDP-a, HDSSB-a i HNS-a na brojne nepravilnosti i netransparentnost u radu Povjerenstva za dodjelu državnog poljoprivrednog zemljišta, a što je rezultiralo činjenicom da ta vladajuća koalicija u 12 godina nije riješili niti jedan hektar poljoprivrednog zemljišta u Đakovu, a krivnja je uvijek prebacivanna na nekog trećeg”, navodi se u zahtjevu oporbenih vijećnika kojega potpisuje Ante Raspudić.
  Upozorava se također da oporba, unatoč činjenici da ima 9 vijećnika, ne sudjeluje u radu radnih tijela, odnosno odbora Gradskog vijeća što je protivno, tvrde, svim demokratskim standardima. Stoga, osim tematske sjednice o zemlji, oporbeni vijećnici traže da i njihova tri predstavnika, kao i tri predstavnika seljačkih udruga, uđu u sastav Povjerenstva za dodjelu državnog poljoprivrednog zemljišta. Osim transparentnosti u radu Povjerenstva time bi se, tvrde devetorica oporbenih vijećnika, smanjio i broj prigovora.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog