Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković:”Porezni dužnici su politički miljenici prethodnih vlada”

  Objava poreznih dužnika za gradonačelnika Zorana Vinkovića, iako ju pozdravlja, jasan je pokazatelj da su “sve dosadašnje hrvatske vlade tolerirale nered, nerad i neodgovornost koja je dominirala državnim institucijama.” U svom priopćenju Vinković zamjera što nisu objavljene i tvrtke kojima su reprogramirani dugovi, no ističe da i objavljena imena nisu ništa novo, te upozorava da se na popisu nalaze i tvrtke koje ne postoje i po pet godina i nemaju nikakve imovine iz koje bi se dug naplatio.
  “Hrvatskoj trebaju mjere gospodarskog oporavka, ali i fiskalne decentralizacije”, poručuje gradonačelnik pitajući se tko je i zbog čega poduzećima i obrtima s ogromnim dugom omogućio da i dalje rade. Proziva državne institucije koje su, kako tvrdi, “premrežene političkim namještenjima i nesposobnim, ali podobnim stranačkim kadrom”.
  “Stoga nije čudno da se i među nama nalaze porezni dužnici, politički miljenici prethodnih vlada koji u javnosti slove za velike gospodarstvenike i velike dobročinitelje,” navodi Vinković ističući kako su upravo oni “uništili zdravo tkivo đakovačkog gospodarstva kroz provedbu kriminalne pretvorbe i privatizacije, da bi s takvim kriminalnim djelatnostima nastavili svih ovih godina”. Takvim gospodarstvenicima i poduzetnicima, kaže Vinković, treba stati na kraj, ali ne objavom na popisu dužnika, već da im se ne dopusti daljnje izbjegavanje plaćanja poreza i svih drugih obveza.
  Očitovanje o objavi popisa poreznih dužnika za sutra su najavili i čelnici đakovačkog SDP-a.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog