Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković: “Zar Slavonija i Đakovo nemaju stručnjaka za Ergelu?”

  Osim na još jednu požurnicu za izdavanje suglasnosti na Odluku o odabiru najpovoljnije ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, đakovački gradonačelnikg Zoran Vinković današnju konferenciju za novinare iskoristio je kako bi uputio čelnicima Kukuriku koalicije kritike zbog najavljene, a izostale decentralizacije. Tvrdi da se na račun lokalne i regionalne samouprave puni državni proračun, te da su najave fiskalne decentralizacije bile samo “pusta obećanja”. Zbog sve težeg stanja u kojem se nalaze jedinice lokalne samouprave Vinković traži pravedniju raspodjelu poreza. O stanju, kako je rekao, osim sve skupljih energenata i svakodnevnih životnih potrepština, govori i situacija u školstvu i zdravstvu. “96 posto poreznih prihoda ide državi, a samo 4 posto lokalnoj samouopravi”, upozorio je Vinković.
  “Dokaz nove centralizacije koju provodi Kukuriku koalicija vidi se i na slučaju Državne ergele lipicanaca koja je, umjesto najavljene pravne osobnosti, po političkom ključu dobila novog vršitelja dužnosti u imenu Nidala Korabija iz Varaždina”, kazao je Vinković zapitavši se za racionalnost takve odluke, s obzirom na buduće troškove vršitelja dužnosti ravnatelja.
  “Zar u Slavoniji i Đakovu nema sposobnih stručnjaka za tu funkciju”, pita se Vinković interesirajući se i za koju će ustanovu biti raspisan najavljeni javni natječaj, s obzirom da, kako kaže, još uvijek nema najavljenog razdvajanja dviju ergela od Hrvatskog centra za konjogojstvo. “Vratila se 1945. kada je partija postavljala svoje kadrove bez natječaja”, konstatirao je gradonačelnik Vinković.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog