Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Uspio četvrti pokušaj: Danas ipak održano Gradsko vijeće

  Nakon tri neuspjela pokušaja, četvrti je donio obrat u Gradskom vijeću. Sjednici koja je započela jutros u devet sati odazvalo se čak 18 vijećnika. Izostao je samo jedan, i to novi vijećnik HSP-a Tomislav Vukadin. Istina, vijećnici HDZ-a, bivši vijećnik HSU-a, a sada nezavisni Vinko Jamnić, te jedan vijećnik HSS-a, na sjednicu su stigli s nekoliko minuta zakašnjenja, kada je već počeo teći dnevni red, s obzirom da je za početak sjednice bio osiguran kvorum, za razliku od jučerašnjeg trećeg pokušaja. Vijeće je jučer, podsjetimo, imalo kvorum tek za utvrđivanje dnevnog reda po kojemu je danas i nastavljeno zasjedanje, i to, mora se reći, u neuobičajeno mirnom tonu.
  Atmosfera je postajala nešto napetija prilikom rasprave o poslovanju Univerzala, i naročito, Đakovačkog vodovoda. Pri tom su na trenutke izgovorene i neprimjerene riječi, pa su se vijećnici međusobno “počastili” izrazima “lav sa mliječnim zubima” i “čudnovati kljunaš”. SDP-ovi vijećnik Josip Matkov pri tom je HDZ-u poručio da su zakasnili na sjednicu, čekajući da vide hoće li se okupiti kvorum, a HDZ-ov Ante Raspudić na to je uzvratio da ne očekuju da im HDZ osigurava kvorum, kada nisu bili u stanju sačuvati većinu.
  Sjednica je, inače, počela polugodišnjim izvješćem o radu gradonačelnika Zorana Vinkovića, koji se danas nekoliko puta i sam pohvalio tolerantnim stavom u vijećnici, a zatim je, dovoljnom većinom glasova prihvaćen i godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Đakova za 2011. godinu. Prihvaćen je i prijedlog odluke o donošenju Detaljnog plana uređenja prostora “Dragovoljac Domovinskog rata” Đakovo. Raspravu su pokrenula izvješća o poslovanju gradskih trgovačkih društava, pri čemu se oporbeni HDZ posebno usmjerio na Đakovački vodovod, pa je vijećnik Tomislav Šetka zatražio da se izvješće ne usvoji, da se raspusti Nadzorni odbor Vodovoda i razriješi direktor Vlado Koren, te raspiše javni natječaj za direktora koji će, kako je rekao, raditi po zakonu. Korena su prozvali zbog, kako tvrde, nezakonitih otkaza, izgubljenih sudskih sporova čije isplate terete Vodovod i zapošljavanja “podobnih” bez javnog natječaja. Koren je odgovorio da optužbe vrve neistinama, te obrazložio aktualni sudski spor za koji je Vodovod isplatio 380.000 kuna, ali ne na štetu građana, rekao je. Dodao je i da Vodovod u spomenutom slučaju vodi tužbu za naknadu štete pred Vrhovnim sudom. Vijeće nije prihvatilo Šetkine prijedloge, već su sva izvješća trgovačkih društava usvojena s dovoljnom većinom. Na prijedlog Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Đakovo, za ravnateljicu te ustanove imenovana je odgojiteljica Gordana Stjepanović, a Vijeće je donijelo odluku i o kupovini udjela u Radio Đakovu.
  Vijećnici su tako subotnje prijepodne proveli radno, privevši kraju 22. sjednicu iz četvrtoga pokušaja, samo tri dana prije isteka roka od tri mjeseca od zadnjega zasjedanja. – Ja zahvaljujem svim vijećnicima koji su došli na sjednicu. To je prije svega dobro za građane ovoga grada, devet mjeseci prije redovitih izbora praviti prijevremene, bilo bi isključivo bacanje novca. Činjenica je da bi ti izbori pokvarili stanje u Gradskom vijeću, ali evo, ja zahvaljujem na razumijevanju, prokomentirao je na kraju sjednice gradonačelnik Zoran Vinković.
  – U ovome trenutku najvažnije je da su izbjegnuti prijevremeni izbori. Grad smo spasili od jednog velikog financijskog troška koji bi bio neizbježan. Drago mi je da su se vijećnici danas pojavili i da ćemo nastaviti rad do sljedećih izbora, poručio je predsjednik Kluba vijećnika SDP-a, Josip Matkov.
  Za HDZ je, kako tvrdi Ante Raspudić, i dalje sporno skidanje točke o imenovanju predstavnika u skupštine trgovačkih društava.
  – To smo bili u obvezi napraviti zato što smo izmijenili Statut Grada Đakova. Sve dosad održane skupštine trgovačkih društava u vlasništvu Grada Trgovački sud neće moći provesti jer neće biti legalne i legitimne. Na to smo i danas upozorili, no, nova koalicija SDP-HNS i HDSSB odlučili su provesti sve ove točke kako ne bi išli na prijevremene izbore, komentirao je Raspudić.
  Danas je u vijećničke klupe sjeo i novi vijećnik iz redova HDZ-a, Marino Mikulić, koji na toj dužnosti zamjenjuje Ivana Pološkog, nakon ostavke.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog