Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Propao i treći pokušaj: Prekinuta sjednica GV, nastavak sazvan za sutra

  Ni treći pokušaj nastavka 22. sjednice Gradskog vijeća nije uspio. Točnije, zasjedanje je započelo jutros u devet sati s 12 vijećnika – šest SDP-ovih, tri HNS-a, dva vijećnika HDZ-a i jedan HSS-a, ali se kvorum odmah nakon usvajanja dnevnog reda izgubio, te je za sutra u 9 sati ponovno zakazan nastavak sjednice. Sjednicu su prvo napustila dvojica HDZ-ovih, a zatim i HSS-ov vijećnik. Videći da gubi kvorum, Josip Matkov uime Kluba vijećnika SDP-a predložio je prekid zasjedanja, te nastavak sjednice sutra u devet sati.
  – Na žalost, što zbog bolesti nekih vijećnika, što zbog godišnjih odmora, odlaskom ovih vijećnika ostali smo bez kvoruma. Pokazali smo jako puno dobre volje, povukli smo jednu točku koja im je smetala, danas nas zbog toga prozivaju, a nisu spremni sudjelovati u radu. Pozivam još jednom sve vijećnike da se odazovu i da se sjednica održi u interesu svih građana, poručio je Matkov.
  Vijećnike je na sutrašnju sjednicu pozvao i gradonačelnik Zoran Vinković:
  – Dnevni red je usvojen, dakle sjednica ima svoj zakonski pravovaljani tijek. Smatram da je razum pobijedio, da su određene točke povučene, a iz izvješća se vidi da su trgovačka društva, za koje se traži smjena, poslovala pozitivno. Ono što druga strana koja nas proziva ne vidi, to je da su cijene komunalnih usluga u gradu među najnižima u Hrvatskoj i to javnost treba znati, poručio je gradonačelnik. Izostanak jedine HDSSB-ove vijećnice gradonačelnik je opravdao zdravstvenim komplikacijama zbog kojih je završila u bolnici. Apelirajući da se sjednica sutra dovrši, jer ,kako je rekao, na dnevnom redu nema ni jedne sporne točke, gradonačelnik je poručio da ni jednoj političkoj opciji, a ponajmanje građanima, nisu potrebni prijevremeni izbori.
  Tijek današnje sjednice Vijeća prokomentirao je i predsjednik Vijeća Tomislav Vuković, najavivši nastavak djenice sutra u devet sati. Vuković je dodao da su trojica HDZ-ovih vijećnika ispričala svoj nedolazak poslovnim obvezama, ali se nada, kako je rekao, da će se sutra pojaviti u vijećnici. Predsjednik HDZ-a, vijećnik Ante Raspudić u izjavi s puta je poručio da HDZ nije opstruirao sjednicu, već su je njihovi vijećnici napustili zato što nije ispunjen njihov uvjet za smjenom predsjednika skupština u gradskim trgovačkim društvima. – Naši vijećnici i otišli su zato što nema te točke na dnevnom redu. HDZ sigurno neće odustati od svoga prijedloga. Vladajuća većina je zadužena da osigura većinu u Gradskom vijeću; i tako govore da imaju većinu pa neka je osiguraju. Naš uvjet su javni natječaji u svim trgovačkim društvima, a koje gradonačelnik Vinković neće da provede, pa zato i tražimo njegovu smjenu iz skupština društava, rekao je Raspudić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog