Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Oko 2.100 Slavonaca radi na moru

  Krajem lipnja u Područnoj službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje evidentirano je 31.467 nezaposlenih osoba, odnosno 1,8 posto manje nego prethodna mjeseca, a 0,6 posto više nego u lipnju 2011. godine. U ukupnom broju nezaposlenih raste udio starijih dobnih skupina, a najviše je onih starijih od 50 godina, čak 25,9 posto. Isto tako, porastao je broj nezaposlenih u najmlađoj skupini, od 15 do 19 godina. Bilježi se i povećan broj fakultetski obrazovanih osoba.
  Smanjenje broja nezaposlenih bilježi se i u đakovačkoj ispostavi gdje se taj broj u odnosu na svibanj smanjio za 1,4 posto i u evidenciji je bilo 5.024 osoba, s tim da je s područja grada njih 2.867.
  A dio nezaposlenih, prema riječima Ante Barukčića, pročelnika Područne službe, privremeni posao našlo je na moru. Od 2.100 nezaposlenih s područja Osječko-baranjske županije, koliko ih dosad privremeni posao našlo u turističkoj sezeni, s područja Đakovštine ih je 521.
  Očekuje se da će još stotinjak nezaposlenih s područja Osječko-baranjske županije otići na Jadran čime će se dosegnuti prošlogodišnji broj od 2.200 osoba, pojašnjava pročelnik Barukčić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog