Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Korabi: “Apolitičan sam i zanima me samo struka”

  Ne obazirući se na izjave koje ga nastoje politički svrstati jer to, kako tvrdi nije, novoimenovani vršitelj dužnosti ravnatelja Hrvatskog centra za konjogojstvo Nidal Korabi već treći radni dan u đakovačkoj Državnoj ergeli lipicanaca nastoji ovladati novim poslom i što prije pohvatati konce. Imenovanje za vršitelja dužnosti ravnatelja Hrvatskog centra za konjogojstvo za tridesetjednogodišnjeg Nidala Korabija nije prvi susret s konjogojstvom jer je u tom sustavu već od 2005. godine. Osim dosadašnjeg radnog iskustva, novoimenovani vršitelj dužnosti ravnatelja Hrvatskog centra za konjogojstvo ima i respektabilne stručne reference, odnosno doktorat upravo iz konjogojstva koji je stekao na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. I kao što mu je, kako kaže, stjecanje doktorata do tridesete godine života bio izazov, to isto je za njega i nedavno imenovanje koje će iskoristiti kako bi svoje znanje primijenio u praksi. Pri tome računa i na suradnju svih zaposlenika Hrvatskog centra za konjogojstvo i Upravnog vijeća jer, kako kaže, želi pridonijeti daljem razvoju konjogojstva u Hrvatskoj. Poziva se i na svoju dugogodišnju ljubav prema konjima koja ga je profesionalno i odredila.
  Nidal Korabi dosad je bio voditelj jedinice za Središnji registar kopitara, koja ne uključuje dvije ergele, pa svoje prve poteze na funkciji vršitelja dužnosti ravnatelja Hrvatskog centra za konjogojstvo najavljuje nakon što stekne sliku o stanju koje je zatekao u ergelama. S tim u vezi ne izbjegava ni razgovor o pravnoj osobnosti đakovačke Ergele, no dodaje da će se o tome odlučivati na višim razinama. No, očekuje da će se donijeti odluke koje će biti najbolje za obje ergele, za HCK i cjelokupno konjogojstvo u Hrvatskoj.
  S obzirom na, za naše prilike, neobično ime, Nidal Korabi u razgovoru nam je pojasnio da mu otac, inače kirurg, ima sirijske korijene, pa su stoga i on i sestra dobili arapska imena. Dodaje također da njegovo imenovanje neće bitnije povećati troškove u odnosu na dosadašnje.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog