Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kolić 22., a Špoljar 27.

  POJEDINAČNO JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE U ŠAHU

  Kolić 22., a Špoljar 27.

  Jučer je u Topuskom završeno pojedinačno juniorsko prvenstvo RH u šahu na kojem su nastupila i dva juniora ŠK Đakovo: Ivan Kolić i Zvonimir Špoljar.

  Oba đakovačkih juniora nastupili su u kategoriji do 17 godina u kojoj je nastupilo ukupno 32 juniora. Prvenstvo se igralo po švicarskom sustavu u 9 kola, a konkurencija na prvenstvu je bila iznimno jaka budući da su nastupila dva Fide majstora i 8 majstorskih kandidata.

  Državni prvak u kategoriji do 17 godina postao je FM (Fide majstor) Jurica Srbiš član ŠŠK Podravka iz Koprivnice s osvojenih 7,5 bodova od mogućih 9 dok je  Ivan Kolić zauzeo 22. mjesto s osvojena 4 boda, a Zvonimir Špoljar 27. mjesto s osvojena 3 boda.

  S obzirom da je ovo za Ivana Kolića bilo prvo državno prvenstvo u vrlo jakoj konkurenciji Ivan je zabilježio solidan nastup te se nadamo da će ovo prvenstvo za njega biti poticaj za daljnji rad i napredak.

  U kategoriji juniora do 19 godina nastupila su 23 šahista a državni juniorski prvak do 19 godina postao je Mihovil Vučić član ŠŠK Konaki iz Novog Virja s osvojenih 6 bodova.

  Državna juniorska prvakinja u kategoriji do 17 godina postala je NM (nacionalni majstor) Patricija Vujnović član ŠK Liburnija iz Rijeke s 8 osvojenih bodova, dok je u kategoriji do 19 godina državna juniorska prvakinja postala WFM (FIDE majstor) Ivona Purgar s osvojenih 5,5 bodova od mogućih 6 .

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog