Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • “Život posvetiti Bogu i biti u službi ljudima”

    Večeras, pod molitvom Povečernje u samostanu Milosrdnih sestara svetog Križa, na blagdan Srca Isusova, a uoči sutrašnjeg blagdana blažene Majke Marije Terezije Scherer, ući će u postulat zajednice Milosrdnih sestara svetog Križa dvije kandidatice, Kristina Božić iz Vinkovaca i Marija Vučković iz Andrijevaca.
    Marija Vučković je magistra etnologije i kulturne antropologije i kroatistike i, kako je u izjavi za naš Radio pojasnila, ulazak u samostan bila joj je davnašnja želja, jer, kako navodi, ” želi svoj život posvetiti Bogu, a u službi ljudima”.
    “Ulazak u samostan s 25 godina samo je znak autentičnosti odgovora na poziv”, samouvjereno pojašnjava Marija uz napomenu da to nije bijeg od života. Priznaje da je i sama imala krivu sliku o samostanskom životu. To je mjesto gdje ti se sruše sve predrasude poput one da časna sestra hoda svijetom s krunicom u ruci i moli se. “To su normalne žene koje žive jedne s drugima, koje rade, koje se bave svaka sa svojom strukom, dakako, uz poštivanje određenih pravila, a na to su svjesno pristale”, dodaje buduća časna sestra.
    Na pitanje nedostaje li joj “svjetovni život” Marija priznaje da joj nedostaje Zagreb, gdje je provela najljepše godine, te obitelj, iako s njima održava redovite kontakte
    Kaže da joj je želja nastaviti raditi s djecom jer je, uz to što je etnologinja, i profesorica hrvatskog jezika i već radi s mladima u Centru Amadea.
    Prije nego li polože prve zavjete i postanu časne sestre – pred Marijom Vučković i Kristinom Božić vrijeme je od šest mjeseci do dvije godine, koliko traje postulatura, te dvije godine novicijata.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog