Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Voćari traži pomoć Vlade

  Danas je održan sastanak predstavnika Poljoprivredno savjetodavne službe i Hrvatske voćarske zajednice predvođene potpredsjednikom Josipom Đelagićem sa saborskim zastupnicima Zoranom Vinkovićem, Ivicom Mandićem i Damirom Tomićem.
  Voćari su upoznali saborske zastupnike sa stanjem u voćarstvu nakon elementarne nepogode, odnosno niskih temperatura u noći s 9. na 10. travnja ove godine, te sa zaključcima nedavnog skupa voćara koji su konstatirali da takve temperature u povijesti hrvatskog voćarstva nikada nisu zabilježene u fenofazi pune cvatnje.
  Riječ je o elementarnoj katastrofi za sve voćare koji, kako je zaključeno, sami ne mogu sanirati nastale štete, jer već sada veliki dio njih napušta voćarstvo.
  Voćari traže od Vlade i Ministarstva poljoprivrede hitnu pomoć za ulaganje u protivnom, kako navode, berbe neće biti do jeseni sljedeće godine.
  Štete u voćarstvu su porocijenjene na 950 milijuna kuna, pa se od Vlade traži da nadoknadi bar 25 do 30 posto tih šteta, da oslobodi sve voćare koji imaju u zakupu zemlju u vlasništvu Republike Hrvatske plaćanja najma na 2 godine
  da smanji kamatu za podizanje voćnjaka koja iznosi 4%-6%, na 2 posto, te da se svim voćarima koji imaju kredite za nove nasade, opremu za navodnjavanje, te protugradne mreže, smanji glavnica na 50 posto i prolongira vraćanje kredita za 2 godine.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog