Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković: “Ne odustajem od svojih stavova i nisam nikoga diskriminirao!”

  “Javne osobe snose veliku odgovornost za javno izgovorenu riječ jer, ne samo što su primjer drugima, nego i zato što njihove riječi i stavovi imaju veliki odjek”, izjavila je gostujući u današnjoj emisiji “Izravno” Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, komentirajući istup đakovačkog gradonačelnika i saborskog zastupnika HDSSB-a Zorana Vinkovića u Saboru tijekom rasprave o njezinu izvješću.
  Još 2008. godine Hrvatska je donijela Zakon o ravnopravnosti spolova i Zakon o suzbijanju diskriminacije, upozorava pravobraniteljica, ističući da je tim zakonima svaki oblik diskriminacije zabranjen.
  Javne osude takvih istupa i sustavna edukacija mladih može pridonijeti izgradnji društva tolerancije, ističe pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić.
  “Nisam homofob i nisam u svom istupu u Hrvatskom saboru nikoga pozivao na nasilje, niti se nasiljem služim u političkom radu, ali neću odstupiti od političkog stava da LGBT populacija svoja prava može ostvarivati, ali unutar svoja četiri zida i da ta prava, kao i heteroseksualnim parovima nitko ne može otuđiti”, reagirao je, gostujući također u emisiji “Izravno”, gradonačelnik i saborski zastupnik Zoran Vinković. Vinković tvrdi da njegov istup o LGBT zajednici nije bio diskriminatorski. “Jedino diskriminatorno djelovanje je djelovanje LGBT osoba što je vidljivo iz svakog njihova javnog nastupa. S tim u vezi upotrebljava se i termin homofobija koji služi kao retoričko oružje, s namjenom diskreditiranja, omalovažavanja i ponižavanja svakoga tko se protivi homoseksualnom ponašanju ili neopravdanoj legalizaciji njihovih ostalih “prava” – prvenstveno na “brak” i usvajanje djece”, navodi gradonačelnik uz konstataciju da “minorne skupine gay aktivista agresivnim ponašanjem, terorom manjine nad većinom i svim drugim oblicima žele ozakoniti svoja “prava” na štetu prirodne obitelji kao stupa društvene zajednice”.
  Vinković tvrdi da govori samo ono što većina misli, te navodi da kao gradonačelnik ne bi dopustio “paradu ponosa” u Đakovu.
  S tim ocjenama gradonačelnika Zorana Vinkovića ne slaže se predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Jasna Andrić koja ističe da se pozitivni propisi Republike Hrvatske moraju poštivati, a upravo po tim propisima zabranjeno je svako diskriminiranje, pa i ono po spolnoj orijentaciji. Stoga će njezin odbor, kako ističe, reagirati u svakom slučaju kada dođe do diskriminacije prava pojedinaca.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog