Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Luka Galac i Mato Mićan kadetski prvaci Hrvatske u šahu!

  Đakovo je dobilo dva državna prvaka u šahu! Naime, na jučer završenom pojedinačnom kadetskom prvenstvu u šahu, održanom u Osijeku, a na kojemu su se natjecali kadeti i kadetkinje iz cijele Hrvatske, prvo mjesto u kategoriji kadeta do 9 godina uvjerljivo je osvojio mladi šahista Šahovskog kluba Đakovo, Luka Galac, time postavši i najmlađi prvak RH.
  U kategoriji kadeta do 11 godina član Šahovskog kluba Piškorevci Mato Mićan također je osvojio prvo mjesto i naslov državnog prvaka. Obojicu u sljedećoj godini čeka mogućnost nastupa na Svjetskom ili Europskom prvenstvu.
  Inače, na prvenstvu u Osijeku nastupila su tri gradska kluba, ŠK Đakovo sa sedam natjecatelja, te šahovski klubovi Dama i Piškorevci sa po šest natjecatelja. Osim po najmasovnijem učešću na turniru, đakovački šahisti zapaženi su i po izvanrednim rezultatima, što potvrđuju i spomenuta dva prva mjesta. Odličan nastup imali su i ostali šahisti, pa je tako kadetkinja Karmela Mićan, članica ŠK Piškorevci, u zadnjem kolu bila u igri za podjelu medalja , ali je na koncu porazom u zadnjem kolu osvojila vrlo dobro šesto mjesto. Kadetkinja ŠK Dama Šima Raguž osvojila je 9. mjesto do 9 godina, a kadet istoga kluba Robert Aščić, osvojio je 10. mjesto u konkurenciji kadeta do 11 godina.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog