Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Još jedan đakovački glazbeni potencijal

  Svojim prvim koncertom u rodnom gradu, nazvanim «Petra i prijatelji za prijatelje» Petra Hrženjak, glasovir, pokazala je da je još jedan đakovački glazbeni potencijal. Naime, sinoć je u dvorani Florentini izvedbom, odnosno predstavljanjem svog završnog rada okrunila srednjoškolsko glazbeno obrazovanje u Srednjoj glazbenoj školi «Franjo Kuhač» u Osijeku. Petra je glazbeno ponikla u Osnovnoj glazbenoj školi pri OŠ Ivana Gorana Kovačića i veće dosad je svojim nastupima privukla pozornost glazbenih stručnjaka, a o tome svjedoče i nagrade. Da je riječ uistinu o glazbenom potencijalu govori i podatak da Petra, uz redovito pohađanje nastave glasovira i teoretskih predmeta u glazbenoj školi, pohađa i satove violončela, korepeticije i dirigiranja.
  Osim izvedbe svog završnog rada, u sklopu kojega je svirala Bacha, Beethovena, Chopina, Schumanna…, sinoćnji Petrin koncert obogatila je i Mia Mandić, flauta, također mlada glazbenica koja obećava.
  Petru, nakon đakovačkog koncerta, čekaju pripreme za nastavak školovanja, a plan je upisati Umjetničku akademiju u Splitu.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog