Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ulica kralja Tomislava otvara se za promet, a podzemnom garažom bit će spojena s Gupčevom ulicom

  Ni ove godine u proračunu Hrvatskih cesta nisu osigurana sredstava za rekonstrukciju Preradovićeve ulice u Đakovu. Obnova te đakovačake prometne žile kucavice pričekat će tako bolja vremena, iako se nekoliko puta dosad najavljivala.
  Gostujući u današnjoj emisiji “Izravno” gradonačelnik Zoran Vinković izjavio je da Vlada ne bi smjela tako olako odbacivati ranije planove prema kojima je ta ulica već trebala biti obnovljena. S tim u vezi najavio je i mogućnost “građanskog neposluha”, odnosno izlazak na tu državnu cestu zajedno s građanima. Govoreći o drugim sličnim investicijama u gradu naglasio je da će za nekoliko dana biti potpisan ugovor o rekonstrukciji Radićeve ulice, te da se zvršava projektiranje Ulice kralja Tomislava koja bi se otvorila za promet. “Neizostavno će doći do otvaranja te ulice za promet, ali uz neizostavnu zaštitu pješaka, posebno djece. To je jedini izlaz iz ovog strogog centra grada kroz spajanje s Frankopanskom ulicom”, kategoričan je gradonačlenik. Isto tako, najavljuje se i spajanje Ulice kralja Tomislava i Gupčeve, ali podzemnom garažom koja je već u funkciji.
  Nezadovoljni činjenicom što u dosadašnjim projektima obnove đakovačkih ulica nisu predviđene biciklističke staze, Inicijativa građana pod nazivom “Za bolje sutra” gradskim je strukturama predložila svoj projekt biciklističkih staza. Taj projekt bi se trebao financirati sredstvima predpristupnih fondova, predlaže u ime Inicijative Ivan Pološki. Zamjera gradskoj vlasti da do sada ništa nije učinila na tom planu, te očekuje da će se u proračunu za sljedeću godinu osigurati sredstva za projektnu dokumentaciju, što je gradonačelnik Vinković i obećao.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog