Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Strgar: “O biskupu Strossmayeru mnogi govore, a da ne znaju osnovne stvari”

  U Spomen muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera predstavljena je knjiga biskupa Strossmayera “Putopisne crtice” koju je za tisak priredio Mirko Ćurić. Riječ je o zapisima biskupa Strossmayera s njegovih brojnih putovanja u kojima revno zapisuje svoja zapažanja o krajevima kroz koje prolazi. Četvrta je to po redu knjiga iz edicije koja upotpunjuje još uvijek nedovoljno poznat lik i djelo najpoznatijeg đakovačkog biskupa, rekao je Ćurić.
  S tim u vezi ravnatelj Strossmayerova muzeja Petar Strgar naglasio je kako o Strossmayeru mnogi govore, a da o njemu ne znaju osnovne stvari.
  Na predstavljanju je govorila i prof. Ružica Pšihistal koja je o ulozi biskupa Strossmayera govorila i na otvorenju izložbe slika upriličene povodom Svjetskog dana muzeja. Riječ je o izložbi umjetnina iz Zbirke Spomen-muzeja, a posjetitelji mogu razgledati tek dio djela koja se čuvaju u zbirci nastaloj zahvaljujući donaciji brojnih umjetnika, među kojima su i svjetski poznata imena. Izlobžu je otvorio gradonačelnik Zoran Vinković.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog